Wpis z mikrobloga

UWAGA OSZUST

Niestety zieloni mieli rację, @dennab to oszust. W ciągu weekendu oszukał parę osób, w tym, oprócz mnie: @rajkes, @cangowned, @mats, @razor2, na łącznie kilkanaście tys. zł. Po dogadaniu się na PW wysyłał sfałszowane potwierdzenie przelewu (na różne nazwiska, ten sam nr konta w PKO BP), dodatkowo wysłał mi mailem skan dowodu osobistego akurat na to nazwisko, na które dostałem potwierdzenie.

Ja zaś potwierdzam, co powyżej, podpisując się własnym nickiem.

#bitcoin #kryptowaluty #zlodziej #dennabcwel

I z pewnością poprosimy o pomoc #csiwykop.
  • 382
Z ciekawości fajnie by było jakby wypowiedział się ktoś kto zna #prawo - czy jeżeli policji uda się ustalić dane tej osoby (zakładam,że nie korzystał z TORa, rachunek bankowy miał na prawdziwe dane etc - amator) to odzyskanie pieniędzy jest pewne? Czy nie będzie problemu z odzyskaniem czegoś co w zasadzie nie istnieje, jest wirtualne? No i co w przypadku gdy do czasu wyroku kurs np. zmaleje dziesięciokrotnie? Być może on po
zakładam,że nie korzystał z TORa

@krupek: Wykop przez TOr chyba nie pójdzie.

Być może on po prostu doskonale o tym wiedział,że nikt go nie złapie za kradzież wirtualnych monet.

Każdy biegły potwierdzi, że BTC mają realną wartość. Może gorzej byłoby z jakimiś niszowymi, ale z tym nie będzie problemu przy szacowaniu wyrządzonych szkód.