Wpis z mikrobloga

UWAGA OSZUST

Niestety zieloni mieli rację, @dennab to oszust. W ciągu weekendu oszukał parę osób, w tym, oprócz mnie: @rajkes, @cangowned, @mats, @razor2, na łącznie kilkanaście tys. zł. Po dogadaniu się na PW wysyłał sfałszowane potwierdzenie przelewu (na różne nazwiska, ten sam nr konta w PKO BP), dodatkowo wysłał mi mailem skan dowodu osobistego akurat na to nazwisko, na które dostałem potwierdzenie.

Ja zaś potwierdzam, co powyżej, podpisując się własnym nickiem.

#bitcoin #kryptowaluty #zlodziej #dennabcwel

I z pewnością poprosimy o pomoc #csiwykop.
  • 382
@Stadler: A czemu miałem ostrzegać? Powiedział na dzien dobry, że ma PKO SA, do mnie przelew by szedł do południa w poniedziałek, powiedział, że może podesłać potwierdzenie jeśli mi to pasuje. Nie pasowało mi, koniec rozmowy. Wymieniliśmy 3 posty i tyle. Nie widziałem podstaw do wałku, a nawet jeśli to przecież innym też oferował "potwierdzenie przelewu" więc moje ostrzeżenie nic by nie zmieniło.
@Kangel @mats @Cangowned zbierzcie wszystkie dokumenty, dowód osobisty który skanował, sfałszowane potwierdzenia przelewu, wydruk rozmowy, oraz kwit depozytowy - http://i.imgur.com/Mg9kAZG.jpg - którym się chwalił jakiś czas temu na wykopie, ja zamierzam dziś się udać do wydziału przestępstw gospodarczych i zgłosić przestępstwo, oczywiście będziemy go szukać też na własną rękę, aby ustalić jego tożsamość. mam nadzieję że szybko odzyskamy pieniądze lub BTC a gościu pójdzie na parę ładnych latek gdzie przypomni mu się
@maciejkiner sprawa jest dla nas bardzo ważna policja może się nią zajmować tygodniami a nawet miesiącami, wykaż dla nas wyrozumiałość. im szybciej ustalimy jego tożsamość tym szybciej odzyskamy nasze pieniądze.