Aktywne Wpisy
salanderek +461
Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z dziewczyną i była zdziwiona, jak do białych ubrań w pralce dorzuciłem szczotkę do kibla, bo u niej się nie prało, tylko kupowało nowe, u mnie w domu natomiast tak średnio co 2-3 miesiące - wyrzucanie i kupowanie nowych szczotek to wg mnie marnowanie pieniędzy, także ciekawy jestem jak jest u was
#kiciochpyta #mieszkanie
#kiciochpyta #mieszkanie
WielkiNos +254
Palacze to nie najbardziej uciśniona grupa tylko najbardziej roszczeniowa, która nie dba o nic poza możliwością realizacji swojego uzależnienia.
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
Bo powiedzcie mi - jak często widzicie kierowcę, który przejedzie na czerwonym w środku nocy po skrzyżowaniu na którym i tak nikogo poza nim nie ma? Ja nie widzę takich wcale, a jeśli już to jest to "wczesne czerwone".
A piesi? Niemal każdy pieszy przejdzie w nocy na czerwonym, jeśli tylko obok nie ma żadnego auta. Często wracam z pracy w nocy i nie spotkałem się z tym, by jakieś auto przejechało na czerwonym (stałym, a nie takim, które dopiero się zapaliło), a za to widzę masę pieszych którzy kawałek przede mną, albo moment za mną przechodzą na czerwonym. Czy to tylko moja obserwacja?
#motoryzacja #ruchdrogowy
@Madridista98: i to powinno być dozwolone. Podobnie jak w cywilizowanych krajach.
@0dcinek: Zastanawia mnie to, dlaczego policja nie zasadza się na takich skrzyżowaniach i nie łapie pieszych klientów, stos mandatów każdej nocy jak w banku.
i raczej nikt nie ma z tym problemu,
co ciekawe, w tych krajach gdzie tak robią wg statystyk jest o wiele mniej potrąceń pieszych
także ten... zdania są podzielone xD
@Madridista98: żeby głupi miał pytanie.