Aktywne Wpisy

Sathanas_Gloriam +147
Widzę, że na główną wleciał news o 12-latku, który zginął pędząc na elektrycznej hulajnodze i zaczęły się rozważania co zrobić, żeby poprawić sytuację. Żeby zobrazować skalę absurdu tego, gdzie żyjemy, podam przykład reportażu z Faktów TVN właśnie o wypadkach nieletnich na takich hulajnogach.
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej

NuncjuszPapieski +41
Jestem generalnie dość nowy w tym uniwersum i nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Klapek ma córkę Junku z tą Khmerką, tak? Dlaczego on jej nie ogarnie obywatelstwa/paszportu polskiego? Przecież to byłaby dla jego córki mega korzyść w przyszłości jakby się chciała wyrwać z tego kraju 3 świata. Z ciekawości patrzyłem na formalności i wychodzi na to, że z racji, że w PL jest prawo krwi to ona ma od razu polskie obywatelstwo,

mam pocetoperator PO-33. Fajna zabawka jednak ciałbym coś nieco większego ze tak powiem.
czy sa takie urządzania (czyli połączenie samplera z sequencerem) w przystępnej cenie?
Myślałem o elektron model:samples ale czytam ze "The Elektron Model:Samples can import samples but does not sample."
czyli co? nie moge tak jak w wypadku PO-33 podłączyć jackiem syntezatora czy filmu na YT aby zrobić sampla po audio?
Jak sie w takim wypadku robi sample? w jakiejś apce na smartfona, ipada czy komputer a potem importuje?
czy w ogłe chodzi o coś innego?
sorki sa sranie hasztagami ale w temacie pisze pierwszy raz wiec strzelam na ślepo…
#muzyka #produkcjamuzyki #sampler #sampler #muzykaelektroniczna #audio #house
takie pytanko jak wyglada strojenie sampli? Chodzi o to ze po-33 pracował w tylko jednej tonacji.
Tutaj jest dostępna po prostu cała chromatyka czy też są jakieś ograniczenia albo może wybór skali?
druga sprawa jak wyglada zapisywanie projektów?
w po-33 to działo po audio - po prostu sie uruchamiało zapisywanie stanu urządzenia i urządzenie generowało takie audio-data które trzeba było zapisać przy
Co do strojenia, brak skal, chromatyczne strojenie, 1 oktawa w górę albo w dół:
dzieki. Przeraża mnie trochę brak jakiegokolwiek wyświetlacz ale jakoś nikt na to nie narzeka wiec chyba nie jest to problem :)
@bibsz: Ma to swoje minusy bo dokładnych wartości nie ma jak ustawić, ale plusem jest to, że nie myślisz o takich rzezach i lecisz z tym co się dzieje w urządzeniu. Ten sprzęt ma specyficzny flow, nie dla wszystkich - niemniej każdy może go wykorzystać, nawet jako prosty automat perkusyjny