Wpis z mikrobloga

Dlaczego Konfederacja popiera barbarzyńską Rosję?
Chodzi o pieniądze z Kremla? Chodzi o kompletny brak wiedzy na temat tego czym jest ruskimir?
Przecież Rosja to zaprzeczenie wszystkiego, o czym mówi Konfederacja.
Brak wolności wyboru, brak wolności gospodarczej,
Konfederacja tak wiele razy mówiła, że gospodarka jest najważniejsza, a tymczasem popierają kraj, w którym biznes praktycznie całkowicie podporządkowany jest władzy, kraj w którym rządzą partyjne monopole.
Kompletnie nie rozumiem.
Zachowujecie się jak #tvpis który mówi o hejcie i walki z hejtem, będąc jednocześnie największym w kraju szczucicielem i producentem nienawiści.

#konfederacja #polityka #ukraina #bekazprawakow #wojna #rosja #braun
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy może są jakieś granice?

@mango2018: a co, chcesz jakieś poustalać? Bo twoje zrozumienie tak jakby nie bazuje na niczym.
Moim zdaniem nie powinno być granic okrzyków, po to są pozwy żebyś mógł kogoś jak będzie o tobie krzyczał nieprawdę obrobić z pieniążków.
A z Hitlerem tak się skończyło że było śledztwo i obława parę lat temu na 5 ludzi w lasku z tortem z pryncypałków i zgaduje to jest
  • Odpowiedz
  • 3
Moim zdaniem nie powinno być granic okrzyków,

@Usmiech_Niebios: Świetnie. W takim razie nie masz nic przeciwko, żeby przed szkołami zamieścić plakaty z informacjami, jak zmienić płeć i jak kupić hormony, a przed wejściem do szkół podstawowych ustawić draqqueen, który swoimi okrzykami będzie promować tą dziwną sztukę?

100 razy "nie będę głosił opini których mango zakazał"?

Co do opinii, to póki co:
mango2018 - >Moim zdaniem nie powinno być granic okrzyków, 

@Usmiech_Niebios: Świetn...

źródło: Screenshot (5)

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@mango2018 Cześć ludzi w Konfederacji ma gwóźdź wbity głęboko w głowę i najbardziej pieni się o homoseksualistów i inne społeczności z LGBTQ. Jak dla mnie temat tych ludzi może nie istnieć, są bo są a jak by nie było nie odczulbym różnicy. Korwin i spółka zrobili z tego sprawę wagi najwyższej co moim zdaniem jest błędem.
  • Odpowiedz
  • 1
@mango2018:

Bo sami chętnie urządziliby podobną kleptokrację w Polsce, gdyby tylko im pozwolić. A o wolności itd. p------ą pod publiczkę, żeby się nieobeznani w polityce dali nabrać.
  • Odpowiedz
  • 5
@kam966:
Mi tam LGBT wiewa i powiewa, nie znam ludzi związanych z tym tematem, nie interesuje się tym, ogólnie mam to gdzieś.
Natomiast chciałem tylko ukazać hipokryzję niektórych tutaj komentujących, jakoby Konfederacja broniła wolności słowa.
Owszem, Konfederacja broni wolności słowa, pod warunkiem, że jest to zgodne z ich poglądami, a resztę najchętniej by zakazali ustawą.
mango2018 - @kam966: 
Mi tam LGBT wiewa i powiewa, nie znam ludzi związanych z tym te...

źródło: Screenshot (5)

Pobierz
  • Odpowiedz
Konfederacja to taka lokalna krajowa odmiana republikanów w USA (którzy są bardziej lub mniej jawnie w tej wojnie za Rosją) z paroma fundamentalnymi różnicami:

Konfederacja jest zdecydowanie socjalistyczna w stosunku do wybranych grup zawodowych. Popiera państwo opiekuńcze wobec rolników i górników.

U republikanów wolność słowa jest bezwzględna. U Konfederacji wolność słowa i sztuki może być cenzurowana przez religię oraz osobiste poglądy polityków tejże partii.
  • Odpowiedz
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: Republikanie popierają kapitalizm i wszystkie jego przejawy (żyją w symbiozie z bankami jak Goldman Sachs z którego biorą sobie ludzi do rządu) i są największymi fanami Izraela i Żydów, z kolei konfederacja skrajnie nienawidzi banków i korporacji, a o Żydach nawet nie wspominam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc w zasadzie konfederacja nie ma nic wspólnego z Republikanami poza szczuciem na gejów i mniejszości. Konfederacja najwiecej
  • Odpowiedz
Świetnie. W takim razie nie masz nic przeciwko, żeby przed szkołami zamieścić plakaty z informacjami, jak zmienić płeć i jak kupić hormony, a przed wejściem do szkół podstawowych ustawić draqqueen, który swoimi okrzykami będzie promować tą dziwną sztukę?

@mango2018: widzę że na moje pytania nie odpowiedziałeś, a chcesz odpowiedzi na swoje? Nieładnie.
Nie mam, sam byłbym w kontrgrupie informującej dzieci o odchyleniu pedofilskim owej grupy. A także poinformowałbym ich pracodawców
  • Odpowiedz
  • 0
widzę że na moje pytania nie odpowiedziałeś,

@Usmiech_Niebios: Na które pytanie? Czy popieram całkowitą i bezwarunkową wolność słowa? - NIE, ale wcale się z tym nie kryję i nie robię z siebie hipokryty.

Czy teraz odpowiesz na moje pytania,

Ale konkretnie na które? Wybacz, ale troszkę
  • Odpowiedz
Konfederacja - chęć wyprowadzenia Polski z UE, co moim zdaniem będzie miało katastrofalne skutki i cofnie nas o dekady w rozwoju gospodarczym. Gdyby nie to, rozważałbym oddanie głosu na nich, pomimo Brauna czy Winnickiego, którzy nadają na zupełnie innych do moich falach.

@mango2018: rozumiem, a z matematycznego punktu widzenia, biorąc pod uwagę że ponad 80% społeczeństwa chce zostać w unii - jakie musieliby mieć poparcie aby do tego doszło? Bo
  • Odpowiedz
  • 1
@Usmiech_Niebios:
Nie popieram pomysłu Tuska dotyczącego rozdawania kredytów, natomiast nie uważam go za coś, co może mieć katastrofalne skutki na wiele dekad.
Tak jak mówiłem, nie ma partii idealnej, ale skreślam te, które mają skrajnie szkodliwy punkt.

a z matematycznego punktu
  • Odpowiedz
natomiast nie uważam go za coś, co może mieć katastrofalne skutki na wiele dekad.

@mango2018: a to dlaczego?

16,9% - dokładnie tyle wystarczyło Nigielowi Farage, żeby rozpocząć kampanie antyUE, której konsekwencją był Brexit.

Ile pieniędzy byś postawił na 16% konfederacji w wyborach? Uprzejmie nawet nie zaokrąglam do siedemnastu. I z jakim przebiciem? Bo może
  • Odpowiedz
  • 0
@Usmiech_Niebios:

a to dlaczego?

Zły pomysł, to taki, po którym pacjent cierpi. ale żyje. Katastrofalny pomysł, to taki, gdy pacjent umiera.
Złe jest odcięcie ręki czy palca lub wycięcie nerki, katastrofalne jest odcięcie głowy.
500+ i pomysł Tuska(których nie popieram) to takie odcięcie palców gospodarce, ucierpi ale
  • Odpowiedz
@mango2018: Jest to zbieranina grup o różnych interesach i poglądach stąd nazwa Konfederacja związek ekonomicznych populistów, narodowców wycierających gębę patriotyzmem i rusko-chińsko-watykańska agentura. Część zwęszyła zysk mogą dostać się do sejmu i zarabiać hajs rękami szuriatów czyli cynizm, część chce zyskać rozgłos i fejm na kontrowersji a część to agenci wpływu zadaniowcy i działają wedle ustalonych wytycznych przychodzi rozkaz by rozkręcać temat świerszczy to wałkują świerszcze, itd. O gospodarkę to
  • Odpowiedz
  • 0
O gospodarkę to martwi się niewielka część Konfy tzw. wolnościowcy

@Skorvez_957_: Wolnościowy nie są już częścią Konfederacji.

Posłowie Artur Dziambor, Jakub Kulesza i Dobromir Sośnierz ogłosili, że odchodzą z Konfederacji i tworzą w Sejmie koło Wolnościowców. - To koniec tej Konfederacji, na jaką się umawialiśmy - powiedział Sośnierz.
  • Odpowiedz