Wpis z mikrobloga

@kuroszczur: Klasycznie w oleju z cebulą, moim pro-tipem w przypadku matyjasów jest wcześniejsze moczenie ich kilka godzin w mleku, tracą tą solankę, są bardziej maślane, smaczne. Bardzo lubię rolmopsy ze sklepu, w śmietanie już w ogóle nie kupuję od lat, to syf. Kilka lat temu zrobiłam śledzie świąteczne geslerki, po niemiecku i one mi najbardziej smakują ze wszystkich, są słodko kwaśne, ze zmiksowanym śledziem i anchois. Przepis jest mega, robię je
@arinkao ja bym jadł, wygląda super. A sam jak na święta robię śledzie, to dodaję przecier pomidorowy, do tego w moździerzu ucieram cukier, pieprz, cynamon, goździki, paprykę i to wszystko rozrabiam z wodą i odrobiną oliwy i jest super, takie słodko-korzenne
@Trauma_Teddy nie sądzę bo awokado srednio sie nadaje do racji zywnosciowych. Za to na haiti, w kanadzie, usa, czechach, niemczech i praktycznie wszędzie to standardowe połączenie. Poczytaj troche, pozwiedzaj i poprobuj roznych kuchni zamiast #!$%@?ć głupoty