Wpis z mikrobloga

Uwielbiam TUI. Rezerwujesz sobie wycieczkę w first minute, żeby mieć lepszą cenę, większy wybór, czas na zastanowienie się, porównanie ofert itp. w końcu rezerwujesz, fajne miejsce, fajny hotel, dobre godziny lotów.

Po czym mija miesiąc i TUI informuje Cię, że ups, zmieniły się godziny lotów.
Miałeś mieć wylot z Polski o 13, być na miejscu o 16 i max 17-18 w hotelu żeby mieć wieczór na spokojne zaaklimatyzowanie się? Sorry, zmieniamy Ci wylot na godzinę 20, jak dotrzesz do hotelu przed północą to będzie huk.

Powrót miał być też ok godz 15, żeby spokojnie rano jeszcze zjeść śniadanie, pokosztować resztek wakacji i ze spokojem wrócić do domu? Sorry, samolot powrotny przesuwamy na 9 rano, a że hehe musimy Cię zawieźć na lotnisko 2h przed odlotem to 6 rano prosimy grzecznie czekać uszykowanym. Śniadania w hotelu są od 7? Ojoj jak nam przykro.

I tym sposobem nie dość, że człowiekowi zabierają pół dnia wakacji, to jeszcze dziwnym trafem godziny wylotów zawsze zmieniane są z korzystnych na takie do d--y. Trzeci raz lecę z TUI na jakiś europejski kierunek i trzeci raz ta sama historia.
Za takie numery powinny być obniżone ceny wakacji, bo rezerwując i wpłacając zaliczkę oferta była inna. Ale oczywiście w ofercie gwiazdeczki i małe druczki, że hehe g---o nam możesz kliencie zrobić. Ha tfu na takie praktyki.

#patologiazewsi #patologiazmiasta #zalesie #wakacje #tui
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bezczelnydoberman: a może lepiej już samemu ogarniać wyło hotel itp? w sumie czatować na tani bilet wylot i powrót potem szukać hotel? nie wiem ale ja mam taki plan najpierw połączenie takim i powrót potem między tymi dniami hotel który mi się podoba?
  • Odpowiedz
Za takie numery powinny być obniżone ceny wakacji, bo rezerwując i wpłacając zaliczkę oferta była inna. Ale oczywiście w ofercie gwiazdeczki i małe druczki, że hehe g---o nam możesz kliencie zrobić. Ha tfu na takie praktyki.

@bezczelnydoberman: trzeci raz cię zrobili w balona, ale i tak polecisz z nimi jeszcze czwarty, piąty i szósty raz, nie? xD
  • Odpowiedz
@Fenrirr: każde biuro ma swoje plusy i minusy - TUI wygrywa przede wszystkim tym, że wpłacam tylko 5% zaliczki rezerwując wakacje do przodu. Itaka czy Rainbow wołają już 20%. Gdybym z jakiegoś powodu finalnie nie mógł polecieć, a już raz taką sytuację miałem, to tracę 500zl a nie 2000.
  • Odpowiedz
@gski: no widzisz, Ty wolisz tak, a ja wolę zarezerwować wszystko za jednym zamachem i niczym więcej się nie przejmować. Na szczęście mamy różne opcje i każdy może wybrać tą, która mu bardziej odpowiada.
  • Odpowiedz
@bezczelnydoberman: polecam ITAKĘ, jest drożej i mają mniej elastyczną ofertę ale zawsze jest to na poziomie. TUI jest trochę scamerskie, niby wszystko fajnie ale jak tylko mogą to będą cię kasować za każde gowno i cały urlop jest bez sensu. Ostatnio byłem zapytać o ofertę w TUI, to oni maja za dodatkową opłatą transport z lotniska do hotelu. W ITACE jest to po prostu w cenie XD
  • Odpowiedz
@bezczelnydoberman: Mi nie zmienili lotu jak kupowałam wycieczkę 8 miesięcy wcześniej. I teraz też kupiłam z Tujem i miła pani powiedziała, że rzadko zmieniają godziny wylotów, akurat w Tui tego pilnują.
  • Odpowiedz