Wpis z mikrobloga

• 0
@luxkms78 przepis sanitarny jest przepisem i nic z tym nie zrobisz. Akurat biedra nie ma tu nic do gadania. wzywanie policji zostawię bez komentarza.
  • Odpowiedz
  • 53
@luxkms78 a co zrobisz jak data ważności podana przez producenta poszła w #!$%@? , technicznie nie możesz tego oddać.Przedluzysz ważność ?stąd prosta droga do nadużyć w stylu mycie kurczaków .
  • Odpowiedz
  • 7
@luxkms78 a co zrobisz jak data ważności podana przez producenta poszła w #!$%@? , technicznie nie możesz tego oddać.Przedluzysz ważność ?stąd prosta droga do nadużyć w stylu mycie kurczaków .

@humun: Po angielsku nie na darmo data ważności to best before. Best a nie valid until czy coś w tym stylu. Będąc w Stanach zauważyłem że tam jakoś nikt nie ma problemu z produktami lekko po dacie ważności - są z
  • Odpowiedz
Po angielsku nie na darmo data ważności to best before. Best a nie valid until czy coś w tym stylu.

@luxkms78: Przecież i u nas data występuje w wariantach "Należy spożyć do" i "najlepiej spożyć przed", nie czaisz że są produkty które można bezpiecznie spożyć po upłynięciu terminu, a są takie których nie można?
  • Odpowiedz
  • 0
@luxkms78: Przecież i u nas data występuje w wariantach "Należy spożyć do" i "najlepiej spożyć przed", nie czaisz że są produkty które można bezpiecznie spożyć po upłynięciu terminu, a są takie których nie można?

@szad7: To a jaka jest różnica znaczeniowa między "należy do" a "best before"?
  • Odpowiedz
@luxkms78: i dlatego żywność w Stanach jest gównem. Jak chcesz coś lepszej jakości to musisz zapłacić odpowiednio więcej. W UE standardy są o wiele wyższe i nawet kupując przeciętna żywność jest ona bardziej jakościowa. Ale widzę, że dałeś się nabrać na manipulacje robakami, więc już widzę, że mam do czynienia z amebą
  • Odpowiedz
  • 0
@luxkms78: i dlatego żywność w Stanach jest gównem. Jak chcesz coś lepszej jakości to musisz zapłacić odpowiednio więcej.

@rzuf22: Jak i wszędzie. Raz w Stanach byłem na lunchu w 7-8 osób za $10k.

Jedzenie mają bardzo dobre - jeśli odpowiednio zapłacisz.

W UE standardy są o wiele wyższe i nawet kupując przeciętna żywność jest ona bardziej jakościowa.

@rzuf22: Nieprawda, W UK tańsze/przeciętne jedzenie to gówno które strach dotknąć kijem
  • Odpowiedz
@humun: tworzę obok śmietników pseudo śmietniki z normalnymi warunkami sanitarnymi i wystawiam tam jedzenie "po dacie" freeganie i bezdomni zadowoleni sprzątają:)
  • Odpowiedz
@luxkms78: może trochę racji masz, może trochę się z tobą zgadzam ale przedstawiać USA jako ostoje dobrego żarcia i niemarnowania żywności xDD żarcia dobrej jakości xd
  • Odpowiedz
@luxkms78: aha. czyli skoro uwazasz, ze przeterminowana zywnosc nie powinna byc wyrzucona, to co powinno byc z nia zrobione? jesli nadaje sie do jedzenia, to powinno byc sprzedane po normalnej cenie? lubisz jesc przeterminowane zarcie, czy o co chodzi? xD
  • Odpowiedz
  • 0
@luxkms78: aha. czyli skoro uwazasz, ze przeterminowana zywnosc nie powinna byc wyrzucona, to co powinno byc z nia zrobione? jesli nadaje sie do jedzenia, to powinno byc sprzedane po normalnej cenie? lubisz jesc przeterminowane zarcie, czy o co chodzi? xD

@Steven_Hyde: To jest moja sprawa co jem i co chcę z tym zrobić. Płacę i to ja decyduję. Zrozumiano? Podpowiem również że wolę nawet przeterminowaną zywność niż robaki.
  • Odpowiedz
  • 0
@luxkms78: to sobie możesz kupić i przeterminowac jeśli takie jedzenie preferujesz. ale przedsiębiorcy mają obowiązek jedzenie po dacie przydatności zutylizować, zrozumiano? xD

@Steven_Hyde: Radziecki komuchu - to co robię z moimi pieniędzmi to moja sprawa - zrozumiano? Oczekuję że w tym kraju w końcu będzie normalnie - czy to tak dużo?
  • Odpowiedz