Aktywne Wpisy
mam__pytanie +688
#wykop40plus #wykop30plus #zwiazki #dzieci
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
TavarishPiesov +123
Wieprzowe jelito cienkie, ozor oraz ucho. Wszystko gotowane w osolonej wodzie, do tego sos słodkie chilli z kolendrą.
#gotujzwykopem #keto #gotowanietomojapasja
#gotujzwykopem #keto #gotowanietomojapasja
Nie istnieją, zdaje mi się, dopuszczone do sprzedaży izolaty białkowe ze świerszczy. Izolat z sojowego białka daje 81 g białka na 100g produktu o przyswajalności ~ 1.
Mąka z soi dostarcza 49 g białka na 100 g produktu i ma przyswajalność 1, co daje 49 g przyswojonego białka.
Proszek (nie nazywajmy tego mąką) ze świerszcza dostarcza 58 g białka na 100 g produktu i ma przyswajalność 0,73, co daje ~ 42,23g przyswojonego białka. W dodatku smakuje obrzydliwie (według testujących toto szefów kuchni - jak błoto z cukrem) i okropnie się po tym odbija, jak po kiepskiej kiełbasie. Jesz toto ze zmielonymi odchodami świerszcza (bo przecież nikt tego nie oczyszcza), więc trudno się dziwić ;)
W przypadku dorosłego świerszcza, jeśli chcesz go zjeść w całości, jest już słabiuteńko: od 13 do 20g (rożnie podają) białka na 100 g produktu, co w połączeniu z niskim współczynnikiem PDCAAS daje mocno żenujące wyniki (9,5 - 14,6 g przyswojonego białka na 100g produktu). Cyc z kury to 31 g białka na 100g z produktu o przyswajalności 0,91, co daje 28,21 g przyswojonego białka, czyli 2-3x lepiej, niż w przypadku jedzenia robactwa.
Tl;dr chcesz dużo białka, to gainera wypij, kup mąkę z soi a nie proszek z robaków, zjedz cyca z kury i wyśmiej robaczą propagandę.
#jedzenie #robaki #robakidojedzenia