Wpis z mikrobloga

@Baron_Al_von_PuciPusia: chodzę na wybory i zawsze wrzucam przekreśloną kartę. Edukację trzeba zacząć od nagłośnienia sprawy, a żeby dowiedzieć się jak to zrobić, poczytaj poprzednie wpisy. Idąc twoim tokiem myślenia, wszystkie rewolucje w naszym kraju można uznać za zdradę, bo zdradzamy swój rząd, tak? Przecież o to właśnie chodzi, żeby zniszczyć obecny rząd i wprowadzić nowy porządek. Nie jestem pewny czy będzie lepszy, ale chyba warto spróbować.
  • Odpowiedz
@Threepwood: wiec zmuś wszystkich Polaków do podjęcia tych kroków. Dobrze wiesz, że to nierealne. Nie każdy ma czas na takie rzeczy, natomiast każdy mógłby znaleźć choć parę dni na protestowanie przeciwko obecnej sytuacji. Ludziom żyje się źle i to powinno wystarczyć żeby ruszyć dupę, wyjść na ulicę i powiedzieć to głośno.
  • Odpowiedz
@maluuutki: zdrada przeciwko spoleczenstwu. Sorry, ale wiekszoc Polakow chodzi do wyborow i wybiera glowne partie. To jest demokracja i tak to dziala. Ktokolwiek chcacy obalic rzad sila wbrew wiekszosci spoleczenstwa jest zdrajca i powinien zostac przykladnie ukarany.

Bylbys zwyczajnym przestepca wiec schowaj swoje glupie pomysly do kieszeni.
  • Odpowiedz
@maluuutki: Dlatego lepiej rozpocząć rewolucję i patrzeć jak się wszystko pogrąża w jeszcze większym chaosie.

I przypominam, że i tak nie ma poparcia społecznego na takie głupie pomysły. Nie opinie wykopów nie są reprezentatywne

Ludzie, którym żyje się źle są raczej zrezygnowani i nie mają nadziei na poprawę swojego losu. Poza tym lepiej żeby podejmowali decyzję za siebie
  • Odpowiedz
@Baron_Al_von_PuciPusia: Jak to powiedział JKM (nie, nie jestem jego wielkim zwolennikiem) "to beznadziejny ustrój w którym 2 meneli ma większą możliwość decydowania o kraju niż 1 profesor". To jest demokracja i tak to działa. Większość jest głupia, nie z wyboru, ale z powodu ogłupiania przez główne media, które są pod kontrolą władzy.

@Threepwood: W każdym chaosie jest jakiś porządek. Wytłumacz mi, jak ludzie mają podejmować decyzje za siebie,
  • Odpowiedz
@maluuutki: Wytłumacz mi jak ludzie mogą podejmować decyzję za siebie skoro ty wiesz, że dla nich najlepszym rozwiązaniem jest rewolucja

socjalistyczny rząd

xd

Z resztą hasełek nawet nie chce mi się dyskutować. Bałon ma rację i idź popierać jesienny przewrót Krula
  • Odpowiedz
@Threepwood: Rewolucja nie jest najlepszym wyjściem, nigdy tego nie powiedziałem, ale może być jedynym wyjściem (realnym) do zmiany obecnego rządu który tylko i wyłącznie szkodzi interesom Polski.
  • Odpowiedz
@maluuutki: Weź się zajmij czymś co faktycznie poprawi sytuację w Polsce. Jak Ci się nie chce prowadzić edukacji narodu przedstawiającym im np. inne opcje polityczne to masz wiele możliwości wolontariatu. Zaczynając od schronisk dla zwierząt, poprzez domy starców, a np. na hospicjach kończąc.

Albo zwyczajnie kup obiad biednej sąsiadce/sąsiadowi.

który tylko i wyłącznie szkodzi interesom
  • Odpowiedz