Aktywne Wpisy
piotr_p0lak +45
#nieruchomosci #warszawa #mieszkanie #pieniadze #inwestowanie #kredyt
Całe życie wychowałem się na wsi, rodzice którzy bogaci nie byli zbudowali duży dom, podwórko mam duże że można w piłkę jak na boisku grać. Nie rozumiem dlaczego polactwo tak bardzo zabiją się o te klitki dwupokojowe za 800 tys. Za taką cenę na wsi można zbudować ogromną chałupę.
Do pracy można dojeżdżać pociągiem lub samochodem. Zniósłbym dojazd 1-2h dziennie do pracy z wypisdowia do miasta,
Całe życie wychowałem się na wsi, rodzice którzy bogaci nie byli zbudowali duży dom, podwórko mam duże że można w piłkę jak na boisku grać. Nie rozumiem dlaczego polactwo tak bardzo zabiją się o te klitki dwupokojowe za 800 tys. Za taką cenę na wsi można zbudować ogromną chałupę.
Do pracy można dojeżdżać pociągiem lub samochodem. Zniósłbym dojazd 1-2h dziennie do pracy z wypisdowia do miasta,
lubiepicherbatke +38
#!$%@? widzowie
1) To ma być "złożenie zeznania", a nie "korekta zeznania", prawda?
2) Którą część PIT-38 wypełnić?
2) Czy wypełniać PIT-ZG?
3) Rozumiem, że pełne 19% muszę zapłacić plus ewentualnie odsetki urzędowe za zwłokę?
4) Czy składać czynny żal? (widziałem taką opcje na podatki.gov.pl)
#podatki #revolut #pit38 #akcje #gielda
Zadzwoń do swojego urzędu powiedz ile nie zadeklarowales to ci policzy babka podatek i odsetki
https://kalkulatorgieldowy.pl/instrukcje/czynny-zal.docx
W mojej apce po wyliczeniu masz podsumowanie gdzie, która wartość w fizycznym PIT-38 ;) Przy wyliczeniach za 2021 musisz na podsumowaniu zmienić rok na 2021.
c) musi być PIT/ZG
d) musisz zapłacić wszystko a o odsetki mogą Cię pogonić później
Grunt to najpierw złóż deklarację a następnie czynny żal, w którym opisujesz jak na szablonie, że już uregulowałeś tą zaległość.
Instrukcja co