Wpis z mikrobloga

Czy spotkał się ktoś z Was ze spamem od sndexpert? Na szczęście google filtruje to jako spam ale ciekawi mnie jaka strona mogła przekazać temu spamiarzowi moje namiary. Dostaje emaile od różnych polskich firm a ciąg wygląda w stylu firma.sndexpert.com

#spam #poczta #sndexpert
  • 9
@asterix61: Ja się spotkałem. Też szukam o nich informacji. Tworzą subdomeny reklamowana_usluga.sndexpert.com i wypisując się z tego ścierwa dostajesz dalej z innych ich subdomen maile.
@Colos: no dokładnie, gdybym jeszcze wiedział od kogo dokładnie to jest, to mógłbym napisać email o prośbę o wypisanie mnie z ich głównej bazy mailingowej, ale nawet nie wiem do kogo pisać... jakiś obłęd
@asterix61: Właśnie ostatnio zostaję zasypywany mailingami, które mają ten sam wygląd strony wypisującej się. Sprawdziłem, wszystkie maja tą samą domenę sndexpert. Czy ktoś wie jak w home.pl przefiltrować cały spam od nich?
@asterix61: Ja napisałem do yellow-pages maila, nazwijmy to, prośbą o usunięcie mojego maila ze wszystkich baz mailingowych, uzasadniając, ze nie zamawiałem takiej korespondencji ani nie zostałem wcześniej zapytany czy życzę sobie otrzymywać wiadomości reklamowe (w myśl ustawy firmy najpierw muszą uzyskać twoją zgodę na przesłanie maila).