Wpis z mikrobloga

@duzeelobenc Z tego posta wynika, ze chlop nie ma zadnej wizji budzetu. Chce zeby ktos mu od A do Z wszystko ogarnal xD Skoro oczekuje takich rzeczy, to widac tez ze nie zrobil zadnego researchu.

K---a gdybym ja zakładał kwiaciarnie, to wiedzialbym chociaz jakiego koloru chce miec sciany. Te pieniadze, ktore przeznaczy na "projekt" juz mozna uznac za r-------e.
  • Odpowiedz
oddać wszystko w ręce fachowców

@wrobel28: tyle, że barber to nie jest jakiś multi-miliardowy biznes i prawdziwi fachowcy to by prędzej sami takie coś sobie otworzyli.
  • Odpowiedz
ze dużo ludzi będzie jechać do poznania specjalnie żeby się ofrykac u Rafona, to już lepiej tego kebaba by zrobił xD

@duzeelobenc: kurła, a poznaniacy sie nie strzygą??
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: ale akurat on pisze o wykończeniu wnętrz i takich firm jest masa. I w mieszkaniowce i komercji. Masz lokal usługowy, chcesz barbera, firma omawia z Tobą budżet, założenia, styl, powstaje projekt wykończenia i zestawienie materiałowe. Akceptujesz projekt i budżet, firma robi projekty techniczne wykonawcze, wjeżdża ekipa od firmy albo współpracująca, która firma nadzoruje i robi remont. Potem wjeżdżają meble, dodatki itp i masz „gotowy” lokal. Chcesz to Ci moge
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: ale co w tym dziwnego? Od zawsze ludzie z pieniędzmi szukali ludzi z pomysłami i robili razem spółki albo ten z pieniędzmi dawał zarobić temu z pomysłem.

Odkrywamy historię świata i jego funkcjonowanie- cieszę się :)
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: przed pandemią chodziłem do jednego takiego co właśnie wyjechał z wrocławia do warszawy żeby otworzyć biznes w którym to właśnie będzie otweirał za kogoś barbershopy. Czy jeszcze to działa i żyje nie wiem XD
  • Odpowiedz