Wpis z mikrobloga

Zanim doktorek dostanie meltdownu, od opłat związanych z obsługą zalegających na magazynie niesprzedanych książek - postanowiłem wyśmiać głupoty jakie #!$%@?ł w ostatnich dniach.

Pierwszy wysryw z brzegu o "odmienności". Nie mam pojęcia czemu akurat #!$%@?ł się do Irlandii - ja tam mógłbym spokojnie co roku obchodzić święto Patryka i chlać w pubie do nieprzytomności Irish Whisky i potem sikać do rzeki z zielonym barwnikiem. Fajne, oryginalne święto.

Nie wiem co ma też podkreślanie odmienności do bycia podbitym. W sumie to nic. Taka Wielka Brytania ma inne kontakty w ścianach, inny system miar, inne podstawy prawa, inny kierunek ruchu, specyficzną architekturę - właśnie dlatego, że na KAŻDYM kroku podkreślają swoją ANGIELSKOŚĆ i odmienność od innego (gorszego) świata.

Oni przecież jeżdżą lewą stroną ulicy, tylko dlatego, że we Francji i Niemczech przyjęło się jeździć po prawej. Zrobili tak, tylko po to żeby podkreślić swoją ODMIENNOŚĆ xD Dopiero chyba w latach 60 XX wieku wyszło w badaniach, że jazda lewą stroną jest statystycznie o kilka procent bezpieczniejsza xD Ci co wprowadzali przepisy na początku wieku nie mieli o tym pojęcia xD

Albo Francja - kolejni xD Na każdym kroku będą podkreślać swoją FRANCUSKOŚĆ, i będą wielce urażeni jak zapytasz ich o coś po angielsku. Dwa kraje, które walczyły o to jaki będzie świat - czy angielski, czy francuski. Wygrali angole, ale to większość świata jeździ po normalnej stronie ulicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Idąc tępym snuciem doktorka - Ukraina nie powinna teraz pokazywać odmienności od Rosji, która próbuje ją podbić. Przecież nikogo to nie obchodzi, right? HARD POWER, liczy się tylko real politik i pięniądze, nei tam jakieś idee i poczucie przynależności do grupy xD Niehabilitowany jest niestety za głupi, by dostrzec sprzeczności w praktycznie każdym temacie, który podejmuje.

Tak więc, jak zawsze doktorek #!$%@? głupoty. Naprawdę - szkoda jedzenia na zasilanie jego nędznego organizmu i tępego mózgu.

#napierala #schoweknamiotly #bestiazewschodu
Pobierz
źródło: 329367677_2160189561005425_5330849740226127289_n
  • 7