Aktywne Wpisy
arysto2011 +4
#bekazlewactwa Moja córka ma 9 lat. Nie ma telefonu komórkowego, tabletu, nic. Nie będzie miała do czasu osiągnięcia pełnoletności. Możecie sobie pierniczyć, że w szkole jej pokażą - może. Ale to będzie o niebo lepiej niż to #!$%@?, które dosięga ludzi z własną elektroniką.
Its-a-Me-Luigi +26
#nieruchomosci #oswiadczenie
Jako osoba kilka lat po studiach, poniżej 30 która głosowała na KO oświadczam, że w następnych wyborach zagłosuje na #konfederacja jeśli beka rozwali rynek nieruchomości. Wiem, że #nikogo ale nie zgadzam się z konfederacją w wielu aspektach. Ba, w niewielu się zgadzam. Ale to jedyna partia, która (przynajmniej póki) co nie macza palców w bece.
Jako przedstawiciel generacji Z chciałbym, żeby odbyły się protesty przeciwko bece, ale czuję że się
Jako osoba kilka lat po studiach, poniżej 30 która głosowała na KO oświadczam, że w następnych wyborach zagłosuje na #konfederacja jeśli beka rozwali rynek nieruchomości. Wiem, że #nikogo ale nie zgadzam się z konfederacją w wielu aspektach. Ba, w niewielu się zgadzam. Ale to jedyna partia, która (przynajmniej póki) co nie macza palców w bece.
Jako przedstawiciel generacji Z chciałbym, żeby odbyły się protesty przeciwko bece, ale czuję że się
Owszem, mamy interes w tym, aby cała nasza wschodnia granica od Mierzei Wiślanej po Bieszczady nie była tworzona z Rosją i/lub jej krajami satelickimi. Ale jednocześnie nie mamy także interesu w tym, by kraj sąsiadujący, z którymi nie mamy formalnego sojuszu (ani z którym na pewno nie będziemy mieć przez co najmniej 20+ lat), a którego to kraju powszechnie szanowani parlamentarzyści jeszcze parę lat temu wzywali do naruszenia integralności naszego kraju i odebrania Polsce części terenów (tzw. Zakerzonie https://pl.wikipedia.org/wiki/Zakerzonie ) mieli wojsko lub jego część, np. lotnictwo, silniejsze lub jakkolwiek jako tako równorzędne wobec naszego.
Daliśmy im Migi. Jeśli zostały nam jeszcze jakieś Migi, to gdy już będziemy posiadać na swoim stanie F-35A, to możemy odsprzedać im resztę migów. No ale na litość boską, nie polskie F-16, których samych potrzebujemy, a wręcz są nam niezbędne.
Mamy tyle pięknych polskich powiedzeń, jak przytoczone na początku, albo i inne: ,,co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie". Polskie niebo czy krajów bałtyckich wobec których posiadamy legalne zobowiązania, czymś też musi być bronione w razie wu.
Pozdrawiam osoby podchodzące mniej emocjonalnie, a za to bardziej chłodno-kalkulująco, jeśli chodzi o geopolitykę; i nie tylko w wymiarze X miesięcy, a hipotetycznych różnych scenariuszy na X dekad. A dla targanych emocjami dziewczynek - spytajcie się swoich pradziadków jako obywatele jakich krajów urodzili się i żebyście się nie zdziwili; a jeśli potem stali się obywatelami Polski, to dzięki tym, co w pierwszej kolejności myśleli o żywotnych interesach Polski. A od tamtego czasu nie było żadnego ,,końca historii".
#ukraina #polska #wojsko #wojskopolskie #f16 #geopolityka
A już z roszczeniami terytorialnymi czy silniejszej armii od naszej to jazda po bandzie z onucową propagandą.
Pomagajmy z głową, masz rację ale ten głupodupowy wysryw, brzmi jak wysryw ruzkiego głupka.
ale to ty się zesrałeś i śmierdzi, bo wiesz, że biją, ale nie wiesz w którym kościele XD
Weżcie spierd..... z tymi tekstami o ruzkich głupkach czy onucach. Mój ród na przestrzeni wieków wycierpiał się od Rosjan jak mało kto. Można powiedzieć, że moja rodzina ma z Kremlem odwiecznego beefa. Ale warto przy okazji pamiętać, że Ukraińcom ogólnie mentalnie nierzadko bliżej do Rosjan niż do Europejczyków, a chęć integracji z Europą to u nich stosunkowo świeży temat.
@Adamfabiarz: kacpaskie gadanie, znowu
@Adamfabiarz: Pomarańczowa rewolucja była dwie dekady temu.
@Adamfabiarz: takiego w stylu BBQ?
Co kacapskie gadanie? To nie do mnie tak, nie do mnie. Poza oczywistymi wnioskami nasuwającymi się odnośnie ogólników charakterów dla kogoś kto miał choć trochę do czynienia z Ukraińcami, to sprawdź
@Adamfabiarz: dekada to 10 lat głąbie.
10 lat temu sytuacja rus-ua zaczynała być napięta, to skończ kupkę na zajumanym kibelku, wytrzyj rączki o dywan na ścianie i do spanka XDDDDDD
Poziom korupcji (POLACZEK WRZESZCZĄCY NA KORUPCJĘ NA UKRAINIE, A W POLSCE GRANATNIKIEM SIĘ BAWiĄ) XDDDDDDDD
przestępstw? morderstw? #!$%@?, daj jakieś dane typie nieumuty w publicznej łaźni :D
Weź się chłopie nie ośmieszaj. Poziom korupcji w Polsce nie dosięga ani nawet w latach 90. nie dosiągał do kolan temu ukraińskiemu. Chociaż muszę szczerze przyznać, że za
@Adamfabiarz: ile znasz skali geopolitycznych? Wymień choć jedną. Reszty nawet nie czytam, bo merytoryka stoi na poziomie zero.