Wpis z mikrobloga

tak chociaż z tego co pamiętam to były kiedyś plotki, że robią kolejna wersję z trochę lepszymi parametrami ale nie wiem czy coś z tego wyszło

@ZdeformowanyKreciRyj: Pirata może ratować jeszcze tryb ataku od góry bo też mówiono o takiej funkcji że pocisk wznosi się przed celem i opada z góry. Bo penetracja 500mm to była dobra 30-40 lat temu.
  • Odpowiedz
jeszcze tryb ataku od góry

@Koniasz: no to jest fajny bajer ale nawet taki jakkolwiek zmodernizowany t72 ma wieżę z pancerzem o ekwiwalencie >500mm stali. Więc no jakieś szanse na przebicie są ale już tak na granicy a co dopiero jakieś nowsze czołgi. Jeszcze rozumiem jakby pirat był tani to można by go uznać za taki trochę lepszy granatnik ale jak kiedyś widziałem jakieś szacunki to wtedy był wyceniany o
  • Odpowiedz
no to jest fajny bajer ale nawet taki jakkolwiek zmodernizowany t72 ma wieżę z pancerzem o ekwiwalencie >500mm stali. Więc no jakieś szanse na przebicie są ale już tak na granicy a co dopiero jakieś nowsze czołgi. Jeszcze rozumiem jakby pirat był tani to można by go uznać za taki trochę lepszy granatnik ale jak kiedyś widziałem jakieś szacunki to wtedy był wyceniany o połowę taniej niż javeliny co jak dla mnie
  • Odpowiedz
to aż taka trudność zwiększyć przebijalnosc pirata? Może będzie tak jak napisali że to wstęp do stworzenia nowego ppk na bazie pirata

@Samuraj_ze_Spychowa: Po prostu musisz zwiększyć średnice pocisku. Moim zdaniem od razu powinni robić pirata w większym kalibrze. Inaczej nawet jak pocisk trafi to może nie przebić pancerza nawet średnionowoczesnych rosyjskich czołgów.
  • Odpowiedz