Aktywne Wpisy
Kapitalista777 +152
Z tą zmianą definicji gwałtu pędzimy w zawrotnym tempie w stronę Hiszpanii. Już wkrótce to ty będziesz musiał udowadniać, że miałeś zgodę, a nie kobieta, że została zgwałcona. W zeszłym tygodniu skierowanie prac do komisji poparły WSZYSTKIE partie w Sejmie.
A teraz was zastrzelę. Wiecie, że w Hiszpanii zakazany jest tzw. catcalling, czyli zaczepianie kobiet na ulicy czy np. gwizdanie na nie. I uwaga - dotąd było to wykroczenie, obecnie jest to
A teraz was zastrzelę. Wiecie, że w Hiszpanii zakazany jest tzw. catcalling, czyli zaczepianie kobiet na ulicy czy np. gwizdanie na nie. I uwaga - dotąd było to wykroczenie, obecnie jest to
FuckYouTony +420
Za +/- 7 dni zobaczymy co z tego wyszło.
Dla zainteresowanych.
Wzorowałem się na przepisach
https://youtu.be/uit-xMiNFkM
https://youtu.be/SiZJXsGViP8
Pierwszy raz zrobiłem z małej ilość bo testowo.
Składniki:
1 kapusta pekińska ( +/- 1,3kg)
3l wody
100g soli kuchennej
1 średnia marchew (słupki)
1/3 białej rzodkwi (słupki)
1 gruszka zwykła nieduża (polskiej)
1 mała cebula
1 główka czosnku (+/- 8 ząbków)
1 pęczek szczypiorku
imbir wielkość kciuka
kleik (15g mąki ryżowej / 150 ml wody)
3 łyżki gochugaru
4 łyżki sos rybny
2 łyżki sos sojowy jasny
Gruszka, cebula, czosnek, imbir zblendowałem na papkę. Wymieszałem z kleikiem, papryką i sosami. Połączyłem z marchwią, rzodkwią i szczypiorkiem. Wymieszałem z wcześniej przygotowaną kapustą. Kapustę przekroiłem na 4. Przez 5 godzin moczyła się w solance. Pokroiłem na pasujące mi kęsy. Odsączyłem na sicie. Wymieszałem. Zapakowałem do słoików.
@panazuhafada przepis wyżej. Za 7 dni dam znać jak smakuje.
#gotujzwykopem #kimchi #kiszonki
Jak trzymałem w kuchni to śmierdziało w całym domu. Jak zaniosłem do garażu to było zbyt zimno i się kisiło zbyt długo. :)
Komentarz usunięty przez moderatora