Wpis z mikrobloga

Wykopowicze,
aby dotrzymac wczorajszej deklaracji, wracam do Was z informacja o kolejnych wprowadzonych na Wykopie usprawnieniach. Obecnie nasza uwaga skupiona jest glownie na tematach, o ktorych wspominam w dalszej czesci wpisu, ale jednoczesnie staramy sie realizowac tez inne zadania.

W dzisiejszej aktualizacji #wykopchangelog pojawily sie zadania:
1. W ostatnich dniach sygnalizowaliscie nam problemy zwiazane z RSSem. Ten problem zostal juz czesciowo rozwiazany, RSSy ponownie dzialaja, choc po Waszym feedbecku wiemy, ze spodziewacie sie jeszcze kilku zmian w tym obszarze - zajmiemy sie tym w kolejnych dniach.

2. Rozwiazalismy problem dotyczacy roznych stref czasowych. Wczesniej zdarzaly sie sytuacje, ze gdy osoby przebywajace w innych strefach publikowaly komentarze, data publikacji komentarza sugerowala tresc opublikowana "za 35 minut". Obecnie ten blad nie powinien sie juz pojawiac.

3. Po Waszych sugestiach zrezygnowalismy w widoku znaleziska z gornego formularza dodawania komentarza. Obecnie widok znaleziska stal sie czytelniejszy. Edytor, podobnie jak w poprzedniej wersji, znajdziecie na koncu dyskusji.

Tematy, ktore aktualnie realizujemy:
1. Zmiana sposobu prezentacji watkow na mikroblogu - wieksze wciecia, odroznienie pomiedzy wpisem a komentarzem oraz wyswietlanie 3 najlepszych komentarzy pod wpisem.
2. Poprawienie algorytmu sortowania tresci aktywnych (zmiana w ramach Wykopaliska zostala juz opublikowana).
3. Wdrozenie powiadomien dla tagow.
4. Zmiana wygladu trybu nocnego.
5. Wdrozenie linkowania bezposredniego do miejsca w dyskusji z poziomu powiadomienia.
6. Uruchomienie testow beta aplikacji iOS - przed wdrozeniem produkcyjnym zaprosimy rowniez Was do wspolpracy, aby nie popelnic starych bledow.
7. Realizacja aktualnych poprawek i bledow.

Zdaje sobie sprawe, ze to wlasnie na te zmiany czekacie najbardziej, dlatego postaramy sie przynajmniej wiekszosc z nich udostepnic Wam jeszcze w tym tygodniu. O wszystkich usprawnieniach na biezaco informujemy pod: https://wykop.pl/tag/wykopchangelog dlatego goraco zachecam do sledzenia tagu.
#wykop #nowywykop #naprawiamy #internet
  • 251
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m__b: Michał Białek kończył nocną wartę w serwerowni wykopu. Za oknem zadłużonej willi poznańskie koziołki ocierały się częściami, których Białek wolałby nigdy nie mieć. Przypomniał sobie o żonie, którą widywał głównie w niedzelne poranki.
Stękanie ćwiczącego lewicę Kinera dobiegało zza rzędu wykopowych monitorów. Białek automatycznie podłożył ociekające potem dźwięki pod obraz żony osadzonej na knadze Kinera. Intuicja podpowiadała mu, że lekko otyły kolega z pracy przebiera palcami po najkrótszej części ciała
  • Odpowiedz
@m__b: ja jeszcze bardzo czekam na naprawę żeby się pojawiały posty wszystkich użytkowników których obserwuje jak wejdę w zakładkę "obserwowane" bo teraz to jakoś tak wybiórczo jest i części osób nie widać
  • Odpowiedz
@m__b:
BELKA Z IKONKAMI POWIADOMIEŃ!!!
BELKA Z
  • Odpowiedz
@m__b: przedze wszystkim najważniejsza sprawa to podzielenie głównego wątku (ciemniejsze tło posta), do komentarzy (wszystkie komentarze powinny mieć wcięcie i jaśniejsze tło, bez rozróżniania na ciemne i jaaśniejsze)
  • Odpowiedz
@m__b
nie zapomnijcie o tym co było w starej wersji czyli zbiorczy podgląd swoich komentarzy na znaleziskach oraz zbiorczy podgląd do swoich komentarzy do wpisów na mikroblogu. Teraz są poukrywane a w starym wykopie to pięknie działało
  • Odpowiedz
5. Wdrozenie linkowania bezposredniego do miejsca w dyskusji z poziomu powiadomienia.

@m__b: zamiast pieprzyć bez sensu, to po prostu to zrób.

@s---k: serio myslę, że listowanie priorytetów, planowanie komunikacji, pisanie tego posta itd trwało niewiele krócej niż jakby ktoś usiadł i w kodzie wpisał tak banalną zmianę jak dodanie #[numerkomentarza] na koniec linka w jednej funkcjonalności strony XD
  • Odpowiedz
@m__b: HALO. A co z linkami do własnych komentarzy w znaleziskach z poziomu widoku profilu? Nic nie widziałem w changelog'u na ten temat, nie zamierzacie tego poprawić? Nie da się odnaleźć swoich własnych komentarzy.

Czemu w widoku "Akcje" pokazywane są tylko komentarze z mirko? Akcje powinny zawierać wszystko.
aerator-siarkowodorowy - @m__b: HALO. A co z linkami do własnych komentarzy w znalezi...

źródło: mood-cat

Pobierz
  • Odpowiedz
@m__b: Moje tagi powinny po wybraniu dawać możliwość klikania w nie i filtrowania wybranego tagu 1 lub wszystkich (na dziś to sztywna grupa) w ten sposób mógłbym mieć grupę swoich tagów które później bym sobie wybierał na kliknięcie. Np #gpw mam gpw #powerbi mam powerbi #koniary itd. Aż się prosi o taką aktualizację. Jakaś opcja jaki kanał filtrujemy cały wykop czy wykopalisko czy tylko
Mehatron - @m__b: Moje tagi powinny po wybraniu dawać możliwość  klikania w nie i fil...

źródło: Moje Tagi

Pobierz
  • Odpowiedz