Wpis z mikrobloga

@PiotrokeJ: imho linux (tanszy - wystarcza pen 2gb, często lepszy khash, obsługa do 6 kart, nie potrzeba dummy vga plug, sterowanie przez remote desktop), ale jak to jedyny komp to raczej nie masz wyboru i win 7. Trochę trudniej undervoltować w linuxie
  • Odpowiedz
@zonbat: @mesjasz22: a jeszcze pytanko, czy jak są różne karty graficzne czy to będzie się gryzło? chodzi mi czy jak kupie 280x a potem 290 to będzie problem czy raczej trzymać się że wszystkie karty identyczne.
  • Odpowiedz
ja mam mix 7970 i 7850 i dziala, ale gryzie mi się z niektórą dystybucją bamta. Z reguly powinno grac ok chociaz lepiej walic wszystko w jednej serii. Z win to nie wiem, bo odpuscilem win do kopania na samym poczatku
  • Odpowiedz
@zonbat: ja wiem. Z tym, że pisał, że chce dokupić R9 290. Czyli tak czy inaczej lepiej Windowsa od razu wrzucić niż się potem znowu bawić z wymianą systemu.
  • Odpowiedz
@PiotrokeJ: nikt dokladnie ci nie powie. pobór zalezy od wielu czynnikow, jak chocby cpu,mobo, wersja karty, taktowanie itd. Realnie zmierzysz miernikiem. Mnie 1.5 mh/s w jednej koparce kosztuje 8 pln / dziennie. (580-610 w cala koparka)
  • Odpowiedz
@cangowned: to nie problem, wystarczy kopac na middlecoin i niczym sie nie przejmujesz, codziennie wyplata w btc. nerwy i brak stresu spowodowane sa twoja chciwością i chęcią zarobienia jak najwięcej :)
  • Odpowiedz
@PiotrokeJ: da radę, ale mała szansa ze wypłacisz te pieniądze, raczej będziesz inwestował więcej i więcej :) uważaja bo wciąga. Moja kopara 2x 280x ssa koło 700w max, prąd w granicach 320/miesiąc.
  • Odpowiedz