@MostlyRenegade: nie wiem. Miałem nadzieję wywołać jakąś ciekawą dyskusję i dowiedzieć się dlaczego społeczność wykop uważa że Niemcy powinni wysyłać czołgi Ukrainie, ponieważ mnie to ciekawi.
@Nieszkodnik: artykuł z DW który podlinkowałem powyżej jest sprzed 8 miesięcy więc możliwe że coś się w tej sprawie zmieniło. Jeśli masz nowsze dane możesz podrzucić. Mam na myśli tendencje Niemiec do kupowania surowców energetycznych od Rosji.
jakie korzyści mogą odnieść Niemcy z przekazania czołgów Ukrainie?
@420_3: Nie wiem czy omija Cię właśnie to co się przetacza przez media (zwłaszcza Ćwierkacza), ale i tak pozwolę sobie skrócić - Stany Zjednoczone nieoficjalnie proponują zastąpić wysłane przez państwa-użytkowników czołgu leopard 2 pojazdy swoimi abramsami. W zasadzie dla tych krajów to może oznaczać pozbycie się tego czołgu i zastąpienie go wyrobem amerykańskim - i to zablokuje rynek na następne 20-30
@420_3: żadnych, stracą możliwość serwisowania leopardow oraz moze sie potwierdzić to co działo się z nimi w syrii. Jednym plus ale w okresie krótkoterminowym to sprzedanie amunicji.
@420_3:ból dupska onucowatych na wykopie?
@bombastick: niewielki to pożytek mając na uwadze to że Niemcy są największym odbiorcą rosyjskiej energii. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@420_3: ????
@bombastick: https://www.dw.com/pl/niemcy-najwi%C4%99kszym-odbiorc%C4%85-rosyjskiej-energii/a-61617004
to również niewielki pożytek patrząc jak UE chce zarżnąć rynek motoryzacyjny spalinowy
@420_3: są czy byli?
@420_3: Nie wiem czy omija Cię właśnie to co się przetacza przez media (zwłaszcza Ćwierkacza), ale i tak pozwolę sobie skrócić - Stany Zjednoczone nieoficjalnie proponują zastąpić wysłane przez państwa-użytkowników czołgu leopard 2 pojazdy swoimi abramsami.
W zasadzie dla tych krajów to może oznaczać pozbycie się tego czołgu i zastąpienie go wyrobem amerykańskim - i to zablokuje rynek na następne 20-30
@420_3: no niemożliwe. Dopuszczasz taką możliwość? ( ͡° ͜ʖ ͡°)