Wpis z mikrobloga

  • 3
Cebulę i mięso przygotowałam jak sos boloński, usmażone i duszone długo mięso na patelni z winem czerwonym, ziołami, czosnkiem i cebulą. Gotowy fundament został trochę zmiksowany blenderem i całość połączyłam z koncentratem pomidorowym oraz pomidorami z puszki, akurat miałam czosnkowe z zapasów z tesco :)
arinkao - Cebulę i mięso przygotowałam jak sos boloński, usmażone i duszone długo mię...

źródło: pomidory

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 3
Na osobnej patelni zblanszowałam warzywa: cebulę, por, marchewkę i dużo selera białego, uwielbiam go, ma orzechowy smak.
Dodałem je do gotowego mięsa, razem z relishem paprykowym, pokrojona garścią kimchi, chwilę dusiłam.
arinkao - Na osobnej patelni zblanszowałam warzywa: cebulę, por, marchewkę i dużo sel...

źródło: ragu

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 3
Przedostatni składnik to ugotowany aldente ryż, w tym przypadku arborio i ostatni to starty parmezan. Warto wcześniej ostudzić danie żeby się od razu nie rozpuszczał:
arinkao - Przedostatni składnik to ugotowany aldente ryż, w tym przypadku arborio i o...

źródło: parmezan

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 3
Faszerujemy paprykę porządnie, przykrywamy kapeluszami i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym pamiętając żeby na dno wlać ok. szklankę wody, można też dodatkowo posmarować masłem naczynie, to wskazane choć niekonieczne.
Pieczemy pod przykryciem godzinę w 200 stopniach. Generalnie do czasu aż papryka nie zmięknie. Z wody warto zrobić sos paprykowy. W żadnym wypadku jej nie wylewać, ma mnóstwo niepowtarzalnego smaku.
Najprostszy sos: beszamel w którym zastępujemy mleko wodą z papryki, można dosypać paprykę w
arinkao - Faszerujemy paprykę porządnie, przykrywamy kapeluszami i umieszczamy w nacz...

źródło: przedpieczeniem

Pobierz
  • Odpowiedz