Wpis z mikrobloga

Cebulę i mięso przygotowałam jak sos boloński, usmażone i duszone długo mięso na patelni z winem czerwonym, ziołami, czosnkiem i cebulą. Gotowy fundament został trochę zmiksowany blenderem i całość połączyłam z koncentratem pomidorowym oraz pomidorami z puszki, akurat miałam czosnkowe z zapasów z tesco :)
arinkao - Cebulę i mięso przygotowałam jak sos boloński, usmażone i duszone długo mię...

źródło: pomidory

Pobierz
Faszerujemy paprykę porządnie, przykrywamy kapeluszami i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym pamiętając żeby na dno wlać ok. szklankę wody, można też dodatkowo posmarować masłem naczynie, to wskazane choć niekonieczne.
Pieczemy pod przykryciem godzinę w 200 stopniach. Generalnie do czasu aż papryka nie zmięknie. Z wody warto zrobić sos paprykowy. W żadnym wypadku jej nie wylewać, ma mnóstwo niepowtarzalnego smaku.
Najprostszy sos: beszamel w którym zastępujemy mleko wodą z papryki, można dosypać paprykę w
arinkao - Faszerujemy paprykę porządnie, przykrywamy kapeluszami i umieszczamy w nacz...

źródło: przedpieczeniem

Pobierz