Aktywne Wpisy
Zbiersk +14
Od dłuższego czasu myślałem o zakupie działki pod budowę domu. Ale ostatnio zacząłem brać pod uwagę sytuację polityczną związana z wojna na Ukrainie. Według ostatnich doniesień, Ukraina na froncie radzi sobie coraz słabiej ze względu na przeważająca ilość niedawno zmobilizowanej piechoty w rosyjskiej. Wobec tego, szacunki pokazują, że do całkowitej kapitulacji Ukrainy dojdzie w przeciągu 2 lat. Teraz pytanie jak będzie wyglądał podział Ukrainy lub ewentualna okupacja? Jeżeli dojdzie do okupacji i
Lolenson1888 +514
Powiem wam, że ostatnimi czasy w polityce nic mi tak nie podnosi ciśnienia jak wysrywy amerykańskich alt-rightowych profili typu "End Wokeness" jak na załączonym obrazku, jednogłośnie twierdzących że to ostateczny koniec i upadek Polski, bo zamieniono jakże konserwatywny rząd PiS na władzę lewicowej, globalistycznej opozycji. I nie są to niszowe profile, ale z dosyć pokaźnymi zasięgami w internetach.
Banda tumanów, która NIC nie wie o Polsce, Polakach, o tym co się rzeczywiście
Banda tumanów, która NIC nie wie o Polsce, Polakach, o tym co się rzeczywiście
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Na obrazie widzimy jak Stepan Bandera i Roman Szuchewycz na Sądzie Ostatecznym sądzą katów narodu ukraińskiego. Widzimy jak w piekielnych płomieniach płoną (od lewej) Lenin, Stalin, Piotr I, Beria, Katarzyna II, Hitler, Czyngis-chan oraz nasz Józef Piłsudski.
#historia #ciekawostkihistoryczne #malarstwo #sztuka #polska #ukraina
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
https://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksiej_Brusi%C5%82ow
@brusilow12: nic takiego nie napisałem. dobrze wiesz, że jesteśmy obaj Polakami. tylko Ty ziejesz nienawiścią do każdego kto nie jest takim turbo-pseudo-patriotą jak Ty, do Ukraińców i innych pewnie którzy są warci Twojej nienawiści.
skoro już jesteś takim turbo-pseudo-patriotą, to może przynajmniej zmień sobie login. przezielonkujesz jakoś. co to dla takiego bohatera?
@brusilow12: Ekscentrycznie, ja bym jednak zaczął od Gogola i Szewczenki.
Panie ukraineczku odpowiem słowami polskiego patrioty, na twoje roszczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://radulova.livejournal.com/3668903.html