Aktywne Wpisy
mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem ze swoją różową od pięciu lat. Niedawno zmieniłem prace na lepiej płatną, mam teraz co jakiś czas wyjazd na szkolenia. Tydzień temu byłem na dwudniowym szkoleniu, było na nim trochę osób, sporo z innych oddziałów z innych miast. Wieczorem po szkoleniu zrobiliśmy sobie integracje podczas której poznałem pewną dziewczynę, wyróżniała się i od razu wpadła mi w oko, wiedziałem ze ja jej również. Sama z początku ze mną
Jestem ze swoją różową od pięciu lat. Niedawno zmieniłem prace na lepiej płatną, mam teraz co jakiś czas wyjazd na szkolenia. Tydzień temu byłem na dwudniowym szkoleniu, było na nim trochę osób, sporo z innych oddziałów z innych miast. Wieczorem po szkoleniu zrobiliśmy sobie integracje podczas której poznałem pewną dziewczynę, wyróżniała się i od razu wpadła mi w oko, wiedziałem ze ja jej również. Sama z początku ze mną
bet730 +80
Legia wykonała swoje zadanie i dorzuca 0.250 pkt. do rankingu.
Trzymajcie kciuki za dobre losowania w poniedziałek!
_____
21. Polska - 20.750
_____
#pomeczowyrankinguefa #mecz #pilkanozna #legia #ekstraklasa #uefa #ligakonferencji #pzpn
Trzymajcie kciuki za dobre losowania w poniedziałek!
_____
21. Polska - 20.750
_____
#pomeczowyrankinguefa #mecz #pilkanozna #legia #ekstraklasa #uefa #ligakonferencji #pzpn
#piwowarstwo
Kiedy butelki są używane do przechowywania wody gazowanej, są one poddawane procesowi dezynfekcji, który polega na podgrzaniu butelek do wysokiej temperatury, co pozwala na zabicie bakterii i innych mikroorganizmów.
Jeśli butelki są czyste i nie ma żadnych widocznych oznak
Pobierz do butelki piwo po pierwszym dniu fermentacji, zakręć butelkę, postaw na nieprzemakalnym podłożu (np w brodziku czy wannie, albo na dworze), przykryj fermentorem, daj znać jakie były efekty.
O dofermentowanie trzeba dbać zawsze.
Może za mało cukru, ale butelka "tylko" przybrała kształt elipsy.
Zakrętka się zrobiła wypukła, a od spodu tak rozprostowały nóżki, że nie dało się jej postawić :D
Ile dałeś tego cukru? Próbowałeś to odkręcać? :D
1. Glukoza w proszku, hermetycznie zapakowana (termin ważności 01.2022) Czy myślicie, że można użyć?
2. Dwie puszki ekstraktu słodowego (ciemny i pszeniczny) jakieś półtorej roku po terminie. Puszki plastikowe napuchnięte. Szkoda wywalić, bo teraz ekstrakt jest mega drogi. Na surowo bym się bał, ale i tak to się gotuje ponad godzinę. Myślicie, że można użyć?
Gdybyś miał spleśniałą zupę w słoiku to też na surowo byś się bał, ale zagotowaną już byś zjadł? Wywal ten ekstrakt, skoro napuchł to ryzykujesz że
@Goglez: Jakoś 10g symulując niedofermentowane piwo z cukrem do refermentacji.
Nie pamiętam czy odkręcałem, to było lata temu przy pierwszych warkach gdy też się bałem granatów.
Ale chyba powtórzę ten eksperyment ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daj znać jak poszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)