Aktywne Wpisy

picasssss1 +742
źródło: IMG_20250625_073356
Pobierz
WielkiNos +92
źródło: temp_file5688327278303881741
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: IMG_20250625_073356
Pobierz
źródło: temp_file5688327278303881741
PobierzWykop.pl
https://www.aliexpress.com/item/1005004481789673.html
Tu napiszę krótko: ZAJEBISTA!!!
@s---k: i wyjdzie cię 5 razy drożej niż gówienko z chin, ale za to przynajmniej zmarnujesz czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jeszcze lepiej to bym sobie zrobił końcówki rj45 - USB i bym korzystał z testera kabli sieciowych.
@s---k: Nie, ale przynajmniej nie musisz osobno części kupować w pakietach albo przepłacać za pojedyncze 20 razy xD
Tak, tylko mniej wygodnie.
@Jarek_P: moje rozwiązanie tej odwiecznej zagadki ludzkości:
1. najtańszy tani tester kabli RJ45 itp - kupowałem chyba po 9zł w wyprzedaży. Droższa jest bateria 9V do niego, niż samo
@Jarek_P: nie wystarczyłby po po primo bez standardów szybkiego ładowania niczego w sensownym czasie nie naładujesz a te używają różnych przebiegów angażując różne przewody. I zakładają że konkretny amperaż przejdzie przez przewód bez spadku napięcia. + Masz zjawisko cross-talk i pojemności
@nusch: no to test, czy owe przewody są drożne i czy na pewno są wszystkie (nie brakuje kabli z połączonymi tylko dwoma pinami) będzie.
@Jarek_P: szybkie ładowanie to nie tylko QC, jest co najmniej 10 standardów różnych producentów i milion czynników zarówno po stronie urzadzen jak i kabla ktore maja wpływ na jego .Zeby sprawdzić czy działa dla jednego urządzenia tu i teraz nie potrzebujesz testera. Dla mnie
@nusch: tak, oczywiście, QC dałem jako synomim. Jest kupa standardów, ale co do meritum wszystko działa tak samo: uzgodnienie protokołu i jedziemy. Parę pakietów do przesłania raptem.
@Jarek_P: jeżeli kabel choć raz "coś nie łąduje" to jest do kosza a nie do testowania.
a po co ta informacja ? chcesz przyjanuszować i poprawiać wyrwane/połamane przewody po
Fakt, że odkąd w smartfonach nastał standard USB-C nie było jeszcze tego problemu, ale wcześniej się pojawiał, a ja nauczony tamtym doświadczeniem, wolę sprawdzić. Zresztą, o ile mnie pamięć nie myli, u któregoś z moich dzieci gniazdko USB-C już tez czyściłem z paprochów, bo też mu "nie ładowało" i jak się okazało, nie kabel był winny.