Wpis z mikrobloga

a po drugie nadal są mocniejsi niż Ukraina z pomocą sprzętu zachodniego

@technojezus: z tym się nie zgodzę. Zacznijmy od tego, że Rosja ma przychód, ma eksport, ale został tak potężnie osłabiony, że nie po prostu padnie.
Po raz kolejny powtórzę - z widłami ruscy nie wygrają tej wojny, a nowoczesnego sprzętu w końcu im zabraknie, już teraz nie jest u nich najlepiej.
Musieliby mocno interweniować jeśli chodzi o przemysł i wszystkie wajchy przerzucić na produkcje sprzętu, a to potrwa więcej niż kilka miesięcy i nadal pozostaje problem z komponentami do produkcji.

Potencjał Rosja ma znacznie większy, tylko został zrujnowany (tak jak ukraiński zresztą) przez lata korupcji i zaniedbań. Ukraińcy mają taryfę ulgową, bo za ten zrujnowany potencjał płaci zachód, Rosja, całe szczęście, została sama.
Nadal uważam, że Ukraina wygra tę wojnę, natomiast przez wygranie nie mam na myśli bohaterskiego odbicia Krymu, Ługandy i Donbabwe, a po prostu skuteczną obronę przed Rosją i odbicie terenów zajętych od lutego 2022.

Nie mogłem Ci odpowiedzieć w tamtym wpisie, bo gość mnie wrzucił na czarno bez powodu.
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach