Wpis z mikrobloga

@DeadIy: Od zalinkowanego fragmentu widać też co się stanie jeżeli szybko wepchasz coś w ostrze, bo ten reklamowy filmik do mnie nie przemawiał nigdy, bo przy prędkości 1mm/h to jest trochę niewiarygodne, że na pewno uratowałoby palec

Ale wygląda, że faktycznie
otoczenie_sieciowe - @DeadIy: Od zalinkowanego fragmentu widać też co się stanie jeże...
  • Odpowiedz
@maksol93: przesuwał deskę w dół, pewnie słabo szło, więc złapał za coś wystającego, dołożył siły i ręka mu się obsunęła po opylonej, zakrzywionej w dół powierzchni.
  • Odpowiedz
Ale wygląda, że faktycznie

@otoczenie_sieciowe: uwierz mi że ta firma uratowała tysiące palców i innych części ciała. Gdyby to było trochę popularniejsze, to moja babcia, wujek i drugi wujek nadal by mieli komplet palców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ustrojstwo ogromny fart, że miał Sawstop. Sam wygenerował ten wypadek cofając suwnicę i dodatkowo kręcąc kołem nie w tą stronę. Opór cięcia, posuw i obrót koła były skierowane w tym samym kierunku, musiało się to tak skończyć. ZAWSZE należy podawać material w przeciwnym kierunku do kręcącej się tarczy.
  • Odpowiedz
@PapaStajl: Piła zahaczająca o rękawice, zamiast po prostu czysto uciąć palec, może wciągnąć większą część dłoni w ostrze albo nawet wyrwać palce wraz ze skórą i ścięgnami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AndrzejTrapper @Szab : za młodego pracowałem na stolarni, robiłem na przeróżnych narzędziach elektrycznych typu grubościówka, frezarka, piła taśmowa oraz piła tarczowa. Będąc szczerym to jakoś nie wierzę w to, że wciągając rękawiczkę piła jest w stanie wciągnąć palca a dalej już rękę przez tą jakże małą szczelinę między ząbkiem tarczy a stołem o wymiarach 0.5x1.5cm

Chyba, że tarcza jest średnicy 1m to dobra, zwracam honor xd
  • Odpowiedz
ja to bym ubierał

@missolza: jeśli wyrażenie "ubrać coś" rozumiesz jako "włożyć to coś na siebie" to czy tak samo rozumiesz "ubrać choinkę", "ubrać lalkę", "ubrać dziecko" a jeśli nie to dlaczego?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AndrzejTrapper: równie dobrze można przyczepić się do koszuli flanelowej, która jest bardzo popularna u starych wyjadaczy, jeśli nie ma się podwinietych mankietów to również jest ryzyko pociągnięcia przez tarcze
  • Odpowiedz