Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Damianowski:

Ludzie wrzucają pomidory i jabłka do rosołu, a tutaj facet dodał wędzonej kiełbasy i wielka afera...

Nie wiem czy wiecie, ale są też przepisy, które zalecają dodać do rosołu sos sojowy.
@Damianowski: pogotuj ten rosół z kurą dłużej niż pół godziny a będzie miał smak i bez tej kiełbasy. Większość ludzi gotuje rosół tylko tak długo aż odrobinę koloru nabierze i fajrant, a głęboki smak rosół wydobywa się przez długie, kilkugodzinne gotowanie tak, żeby wyciągnąć każdy ostatni gram żelatyny i szpiku z kości. Mięso po wyjęciu z rosołu ma być tak suche, że będzie się samo rozpadać pod widelcem. Taki bulion po
pogotuj ten rosół z kurą dłużej niż pół godziny a będzie miał smak i bez tej kiełbasy.


@KHOT: ja ten Rosół gotuje w garnku 8 litrowym ponad 4 godziny aż się zredukuje do około 3 litrów ( ͡° ͜ʖ ͡°)