Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jak tam rabaty w BMW? Na modele do produkcji nadal maksymalnie 9% czy da się coś lepszego ugrać? Swoją drogą z 2 tygodnie temu BMW znowu podniosło ceny katalogowe, podstawa 340i to już 312 500 zl (wzrost z 302 000) ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Nolej: właśnie też się na nim zafiksowalem, jak bym dostał z 15 procent rabatu to wziął bym w leasing. Moim zdaniem te auta w ciągu 3-4 lat nie stracą aż tak bardzo na wartości, będzie tylko drożej, a przynajmniej tak sobie próbuję usprawiedliwić zakup ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: Jak Cię stać to bierz. Przyszłość motoryzacji nie jest określona, może to ostatni moment na fan car, który jest jeszcze „cywilny” i rodzinny. Ja choruje na ten model, ale jestem trochę za cienki, to mógłby być trochę zbyt optymistyczny zakup. Na grupach piszą, ze na a6 dają 25% rabatu, myśle, ze 15 będzie do ugrania w najbliższym czasie, wracają stare czasy powoli
  • Odpowiedz
  • 0
@Wygryw_z_wyboru: przede wszystkim to porównaj sobie oferty leasingu z BMW do oferty, który zrobiłby Ci standardowy bank. Ostatnio klient mi się chwalił w Listopadzie, że dostał 15% rabatu na nowe G31, tyle tylko ze oferte leasingu mial u mnie na 107% a w BMW na 120% z obowiązkiem wzięcia ich finansowania. Wiec ten rabat odrabiają na finansowaniu według mnie. Ja miałem wtedy akurat dwie bardzo swieze uzywki z G31, 2020
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: Niedawno było jeszcze 12% na 330i i trochę więcej na 340i. Pewnie więcej dało się ugrać na wyprzedaży rocznika. Sam zdecydowałem się na Audi bo w relacji wyposażenie - silnik - cena był to bardziej opłacalny zakup. BMW z porównywalnym silnikiem było katalogowo dużo droższe. Na Audi widziałem wyprzedażowe promo nawet do 22% np. na A4.
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: Do produkcji zwykle był mniejszy rabat niż z placu. W każdym razie na A4 265 koni do produkcji dostałem 12%, więc bez szału. Od BMW zniechęciło mnie jednak to, że ciężko tam się gadało o rabatach ze sprzedawcą i auto jest katalogowo dużo droższe, a nie chciałem przekraczać już granicy 250k po rabacie. Dlatego wybór padł na Audi.
  • Odpowiedz