Aktywne Wpisy
Tomahawkkk +500
Prawilnie przypominam, że w 2019 roku Anetki z Żabki kupiły mieszkania w Warszawie po 10k/m2 i były wyzywane przez naszych spadkowiczów od głupich owieczek kupujących na górce xD
Tymczasem nasi eksperci przez kolejne 4 lata wydali na wynajem 144000 zł a ceny nieruchomości wzrosły o 50% xD
Warto było czekać, wilki xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Tymczasem nasi eksperci przez kolejne 4 lata wydali na wynajem 144000 zł a ceny nieruchomości wzrosły o 50% xD
Warto było czekać, wilki xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny
midcoastt +56
Ktoś nieźle zawalił robotę
https://ikamien.pl/artykuly/41812/?fbclid=IwAR2NHxUWRMImuSHWBB6TAkRKyY0cZ112YKthsB99CM-6CoGOZy8UzKw-0oE
#szczecin #polska
https://ikamien.pl/artykuly/41812/?fbclid=IwAR2NHxUWRMImuSHWBB6TAkRKyY0cZ112YKthsB99CM-6CoGOZy8UzKw-0oE
#szczecin #polska
mam pytanie odnoście chleba pszennego. Mam mąkę chlebową (T720) o dosyć niskiej zawartości białka (5,9g/100g). Planuję robić chleb pszenny na zakwasie żytnim. Hydro 70%.
Czy ta mąka podoła? Czy uda mi się wytworzyć odpowiednią siatkę glutenową, czy jestem skazany na porażkę?
Proszę o poradę. Dzięki za wasz czas i pomoc!
#bojowkapiekarska #chleb
@wykopowy_brukselek: Tą aktualnie używam: https://allegro.pl/oferta/ekologiczna-maka-zytnia-chlebowa-5-kg-bio-11081839354
jak chcesz z niej zrobci chleb pszenny?
Etap I:
- 40 g zakwasu żytniego
- 300 g mąki żytniej chlebowej typ 720
- 310 ml ciepłej wody
Wszystkie składniki umieszczamy w misie i dokładnie mieszamy do uzyskanie jednolitej masy. Odstawiamy w ciepłe i ciemne miejsce na 12 h do przepracowania.
Etap II:
- przefermentowany zaczyn z etapu I
- 150 g mąki żytniej pełnoziarnistej typ 2000
- 170 ml ciepłej wody
@Wiskoler_double: Podziękował!
https://allegro.pl/oferta/maka-na-chleb-prosto-z-mlyna-pszenna-typ-750-5kg-9195735621?snapshot=MjAyMi0wNy0xNlQwNjo0MzoxMC4zNDFaO2J1eWVyO2U5MTUxYjk3OTdkZWI1NDg4NTBhYzQ2ZjBiYjM2NjRiMzc3ZWY1MmJhOTg0NjZmMTY4YWM5MzBjYWUyNTg0Njc%3D
@Wiskoler_double: Super! Rzucę okiem. Dziękuje.
Chleb żytni razowy na zakwasie
Składniki:
• 250 g mąki żytniej pełnoziarnistej typ 2000
• 500 g mąki żytniej typ 720-750
• 3 szklanki ciepłej wody (najlepiej filtrowanej)
• zakwas żytni 200 – 300 g
•
U mnie chleb żytni ma 600g mąki żytniej (300g mąka T2000, 300g mąka T720), 600g wody, 15g soli, około 100g zakwasu żytniego.