Aktywne Wpisy
Gours +101
Wystarczyło odsunąć PiS od władzy i od razu mamy pozytywny impuls w gospodarce:
- zmniejszenie inflacji
- zmniejszenie bezrobocia
- mocny wzrost PKB (w 2023 było 0,2%, teraz raczej ponad 3%)
- drastyczny spadek luki vatowskiej (Tusk nie pozwala kraść) - z 15% to jednocyfrowego wyniku
- zmniejszenie inflacji
- zmniejszenie bezrobocia
- mocny wzrost PKB (w 2023 było 0,2%, teraz raczej ponad 3%)
- drastyczny spadek luki vatowskiej (Tusk nie pozwala kraść) - z 15% to jednocyfrowego wyniku
SynGilgamesza +210
Za PiSu wojsko było złe i można było po nim jechać, teraz wojsko jest uśmiechnięte i fajne
#4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazpodludzi #bekazlibka
#4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazpodludzi #bekazlibka
Nie mówcie, że ich nie ma, na 100% są jakieś gorsze rzeczy niż w Polsce. Ale co dokłądnie?
#pytanie #uk #anglia #emigracja
Mieszkam kolo Manchesteru wiec przez pogode mam na mysli depresyjne zachmurzenie przez wiekszosc czasu
Nie mieszkałem na stałe ale bardzo dużo bywałem :) Żałuje że paru lat tam jednak nie spędziłem non stop
A tak na serio, to przede wszystkim słaby dostęp do służby zdrowia. Poza tym, po czterech latach mieszkania w Anglii, mam wrażenie, że panuje tutaj kultura bylejakości. Tak, żeby jakoś to było. Nikt raczej się nie przykłada, żeby zrobić coś dobrze. Plus, moja ulubiona ulubiona wisienka na torcie - jeśli
Nie przeszkadza mi pogoda jak @kwantowykocyk: południe here, i lubię ciasną średniowieczna zabudowę jak i dostrzegam różnorodność architektoniczną, ale ja też dużo jeżdżę po UK i staram się dostrzegać raczej relatywnie piękne
Potwierdzam ze wszedzie wszystko zrobione jest bylejak
Jak kupilem dom i mam kogos zatrudnic to na 100%bedzie #!$%@?, np wymieniam ogrzewanie w domu, i cyk 2 pokoje maja tylko lekko cieple kaloryfery bo pan hydraulik użył do tych pokoi rurki o zbyt malej srednicy ... A to ze po wymianie ogrzewania zrobilem podłogi i zeby sie do rur dostać musialem to rozebrać to kto by sie tym przejmował, tak wiec sam jestem hydraulikiem, elektrykiem, i każdy remont w domu robie sam bo wole miec #!$%@? przezemnie ale za darmo niz przez kogos innego i jeszcze płacić.
Ale auta taniutkie i pewne, nie musisz ze szfagrami i miernikmami jezdzic, przebiegi nie sa cofane i za minimalna wyplate stac cie na 3 letnie auto jak np ford focus, troche lepsze zarobki i masz nowe bmw, i rotujesz autami co 2 lata na nowszy