Wpis z mikrobloga

@ChwilowaPomaranczka: można, ale z mojego doświadczenia łatwo spieprzyć w mikrofali produkt bo trudno dobrać odpowiednią moc i czas. Więc w efekcie zacznie Ci się gotować z zewnątrz zanim się rozmrozi wewnątrz. Mikrofala działa głównie z zewnątrz - wcale nie tak łatwo jej się przebić do wewnątrz produktu.
@ChwilowaPomaranczka lepiej jak najdłużej trzymać mięso w niskiej temperaturze. Jeśli potrzebujesz go na za 5 minut to mikrofala da radę. Jeśli na jutro to podgrzewając budzisz ewentualne przetrwalniki bakterii i rozpoczynasz proces jego psucia, który będzie trwał nawet w lodówce tylko nieco wolniej. Dodatkowo dokładasz sobie pracy.
@ChwilowaPomaranczka ale piszesz

dobra rozmrozilem mięso z indyka mielone i wygląda git. Jutro spróbuję z chilli co czarne

Czyli będziesz to trzymać rozmrożone do jutra z już pracującymi bakteriami. Rozmrazając w lodówce przetrwalniki startują chwilę przed obróbką bo to proces długotrwały. Jak chcesz zjeść zaraz to możesz nawet zamrażasz mielone to możesz nawet klocka wrzucić do gara i rozmażać w trakcie gotowania. Co innego ze sztuką mięsa