Wpis z mikrobloga

Informatyk ze mnie żaden, pobrałem 3 programy do kopiowania płyt dvd i dvd clone nie współpracuje, alkohol też nie i jeszcze dvd cloner nie chce sie odpalić.
Czym wykonać kopie już kopiowanej płyty dvd dl na x boxa? Do konsoli normalnie wkłada sie nagrywane już przez kogoś płyty i jedną z nich muszę sobie skopiować. Czym to ogarnąć?

#xbox #pytanie
  • 10
@Zarzutkkake: po pierwsze musisz mieć zmieniony firmware w napędzie xboxa na np. lt 3.0 czy jakoś tak. jeśli masz to wystarczy zwykła nagrywaka i program ImgBurn. w nim się jedną tylko opcję ustawiało ale to musisz poszukać. prędkość polecam x4. płyty to tylko i wyłącznie verbatim double layer. Tak wypałilem ponad 100 płyt dla siebie i wszystkie działały
@Zarzutkkake trzeba mieć nagrywarkę z overburningiem było kilka modeli na rynku bo MS jak rozpowszechniły się flashowane napędy wprowadzili zabezpieczenie takie, że ich płyty miały więcej sektorów niż te kopiowane i skopiowane gry na zwykłych nagrywarkach nie działały.
@Zarzutkkake: nie pamiętam już tego dokładnie dawne czasy. Ale nagrywarka musiała być lite on ze zmienionym softem (Lite-On iHAS124) rev. B , do clona przy nagrywaniu musiały być dwa pliki, cos jak w alcohol 120% .bin .cue poszukaj na jakiś forach, youtube czy to teraz wypalić można. Kopie z kopi nie robiłem paliłem obrazy z torrentlech palenie INGBURN