Aktywne Wpisy
Minieri +365
Dziś w nocy całkiem spory ruch. W końcu mamy weekend więc ludzie się bawią, jedzą, piją a jak brakuje to gdzie pójdą? No wiadomo że do mnie. Bardzo dużo jedzenia dziś narobiłem, widocznie w takiej deszczowej pogodzie coś na ciepło w nocy jest zbyt kuszące by sobie odmówić.
O dziwo dziś pełna kultura. Oprócz jednego chama, ale chociaż jeden zawsze się trafi. Była też Ukrainka o której już kiedyś pisałem, że chciała na krechę. Dziś chciała najtańsze p--o, u mnie to jest Książ za 3,30zł, ale brakowało jej 20gr. Nie dałem. Kręciła się nerwowo pod okienkiem kilka minut aż w końcu ją olśniło - kratka do wycierania butów pod drzwiami. Pod nią pełno liści, ptasich piór, błota i jak się okazało pełna jej szczęścia bo znalazła pod nią aż 50gr. Gdybyście tylko widzieli jej minę, jakby mnie właśnie ograła w zaciętej partii szachów.
Co do szachów to był u mnie pan stróż z parkingu obok. Często mnie odwiedza bo widzi ze swojej kanciapy jak wychodzę zapalić i się przyłącza. Dzisiaj pochwalił się że dostał od syna tablet na urodziny i gra na nim w szachy właśnie. Z komputerem. Kiedy spytałem dlaczego nie pogra z innymi przez Internet to odpowiedział że się boi bo zawsze wygrywa i jeszcze go znajdą i mu wpier... ( ͡º ͜ʖ͡º)
O dziwo dziś pełna kultura. Oprócz jednego chama, ale chociaż jeden zawsze się trafi. Była też Ukrainka o której już kiedyś pisałem, że chciała na krechę. Dziś chciała najtańsze p--o, u mnie to jest Książ za 3,30zł, ale brakowało jej 20gr. Nie dałem. Kręciła się nerwowo pod okienkiem kilka minut aż w końcu ją olśniło - kratka do wycierania butów pod drzwiami. Pod nią pełno liści, ptasich piór, błota i jak się okazało pełna jej szczęścia bo znalazła pod nią aż 50gr. Gdybyście tylko widzieli jej minę, jakby mnie właśnie ograła w zaciętej partii szachów.
Co do szachów to był u mnie pan stróż z parkingu obok. Często mnie odwiedza bo widzi ze swojej kanciapy jak wychodzę zapalić i się przyłącza. Dzisiaj pochwalił się że dostał od syna tablet na urodziny i gra na nim w szachy właśnie. Z komputerem. Kiedy spytałem dlaczego nie pogra z innymi przez Internet to odpowiedział że się boi bo zawsze wygrywa i jeszcze go znajdą i mu wpier... ( ͡º ͜ʖ͡º)
Melkovva_ +26
@gorzki99: dobra, złapałem się na trolla albo pisowca. Dla nietrollujących czytających polecam https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arednia_arytmetyczna
@gorzki99: zapomniałeś dodać, że właściciel firmy, który prowadzi kilometrówkę samochodu i może odliczyć 100% vat od paliwa i wtedy zapłaci mniej za paliwo i kupi więcej niż studenciak na UoZ i 40 latek na uop
@SzybkiBLN: Za ta sama minimalna netto?
Zapomniales ze rozmawiamy o minimalnej krajowaj a nie odliczaniu
Platformerska logika.
Benzyna-Polska: 512 Niemcy: 1192
Diesel-Polska: 451 Niemcy 1172
Czy Niemcy dalej mogą kupić ponad 2 więcej benzyny i ponad 2,5 razy więcej ropy nie ważne jak
A zgadnij
@moczy_morda: mirasku-gluptasku. Ja nawet PJ nie mam wiec po co mi te punkty? A hot-dogi jadam na BP bo orlen daleko.
@eskejper: Zalecam wizyte u okulisty skoro wzrok tak zly. Niedowidzisz a komentujesz? To dopiero robienie
Według tej kalkulacji za najniższą krajową w wymienionych krajach można kupić:
1) Polska (1460 eur)
-benzyna (6,81 zł) - 396 L
-diesel (7,74 zł) - 349 L
2)
Polska:
Benzyna 95: 6,60zl
Minimalna: 2700zl netto
Ilość
Picrel bo inaczej zarzucisz mi manipulacje
@gorzki99: Co? XD
Przecież ignorant kompletny tylko może porównywać siłę nabywczą w postaci litrów paliwa, biorąc pod uwagę pensje brutto, która nie wskazuje siły nabywczej.
Kłócisz się o jakieś drobne niedopowiedzenia. Zdajesz sobie
@Greg36: Tylko kompletny ignorant moze twierdzic ze takie same brutto da takie same netto w kazdym przypaku.