@zloty_wkret Jeśli ktoś twierdzi, że pewna grupa osób jest mało inteligentna, to zwykle taka osoba operuje prymitywną teorią przełamania. Wyjeżdżasz z rozkminą typową dla ośmiolatka. Ateizm ma swój ślad w filozofii i nie jest to tak wąskie pojęcie, jak ci się wydaje. Dlatego twoja pogarda i prześmiewczy ton są ironiczne, choć ironia w twoim wykonaniu nie była zamierzona.
@StefanEm: xD mylisz indoktrynację z prawdziwą wiarą. Zindoktrynowani zawsze będą głupsi, ale nie o nich pisałem wyżej, tylko o tych co mają szerokie horyzonty myślowe i nie wykluczają wyższego bytu. Jak można nie wierzyć w mechanikę kwantową skoro to fakt a jednocześnie tak dziwny świat, że to równie dobrze może być ten cały "bóg" xDDDDD
@Loloman określenie lewicowy #!$%@? nie mówi. Z tego wynika, że musi być socjalistą, komunistą, anarchistą, anarchokomunistą, itd. Socjalizm to nie tylko pogląd GOSPODARCZY ale także społeczno-polityczny. Nie ma czegoś takiego jak konserwatywny socjalista skoro socjalista krytykuje społeczeństwo klasowe a konserwatyzm mówi o zachowaniu hierarchiczności. Oczywiście kapitalizm może krytykować też socdem, ale to nieco bardziej libkowe podejście.
@Filippa: Czemu ty się produkujesz, przecież wiadomo, że jak państwo robi rzeczy to lewactwo a jak państwo nie robi rzeczy to prawica i wolność, najlepsza na świecie.
@AdamKarolczak02137: nie powiedziałem tego. Nawet przyznałem, że jest jeszcze polityka. A brak tradycji laickiej etyki w Polsce to jest fakt. Nawet Michnik o tym pisał
@Filippa: Boże, rozumiesz mnie kobieto czy nie? Definicje ciągle się zmieniają, nic nie znacza, każdy używa ich inaczej, każdy co inne twierdzi (tak wiem że jakieś tam są te definicje) i DLATEGO lewicowe/prawicowe #!$%@? ZNACZĄ bo wszystko zależy od dnia, osoby, kontekstu itd i wtedy wszystko to w dzisiejszym #!$%@? świecie oznacza co innego. To co piszesz może miało sens 15 lat temu. Aktualnie na wykopie (a właściwie całym świecie!!!) mając
normalny cżłowiek nie powinien być ani lewicowy ani prawicowy tylko mieć miks różnych tysięcy poglądów.
Ale ty masz te granice normalności wyznaczać? Z całym szacunkiem ale tonty w swojej pierwszej wypowiedzi nazwałeś pis socjalistami co jest zwyczajną nieprawda i wyjaśniłam to wyżej. Twoja pierwsza wypowiedz byla dość niezrozumiała i inaczej wyglądała w odbiorze niż ta tutaj.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
xD
mylisz indoktrynację z prawdziwą wiarą. Zindoktrynowani zawsze będą głupsi, ale nie o nich pisałem wyżej, tylko o tych co mają szerokie horyzonty myślowe i nie wykluczają wyższego bytu.
Jak można nie wierzyć w mechanikę kwantową skoro to fakt a jednocześnie tak dziwny świat, że to równie dobrze może być ten cały "bóg" xDDDDD
Komentarz usunięty przez moderatora
to bądźcie sobie agnostykami, a nie ateistami. Ateizm mimo wszystko wymaga dowodów na niestanienie wyższego bytu, a takich nie macie.
określenie lewicowy #!$%@? nie mówi.
Z tego wynika, że musi być socjalistą, komunistą, anarchistą, anarchokomunistą, itd.
Socjalizm to nie tylko pogląd GOSPODARCZY ale także społeczno-polityczny.
Nie ma czegoś takiego jak konserwatywny socjalista skoro socjalista krytykuje społeczeństwo klasowe a konserwatyzm mówi o zachowaniu hierarchiczności.
Oczywiście kapitalizm może krytykować też socdem, ale to nieco bardziej libkowe podejście.
To był tylko komentarz dla prawdziwych wykopowych konserw, tobie już daję spokój.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Definicje ciągle się zmieniają, nic nie znacza, każdy używa ich inaczej, każdy co inne twierdzi (tak wiem że jakieś tam są te definicje) i DLATEGO lewicowe/prawicowe #!$%@? ZNACZĄ bo wszystko zależy od dnia, osoby, kontekstu itd i wtedy wszystko to w dzisiejszym #!$%@? świecie oznacza co innego.
To co piszesz może miało sens 15 lat temu. Aktualnie na wykopie (a właściwie całym świecie!!!) mając
Ale ty masz te granice normalności wyznaczać?
Z całym szacunkiem ale tonty w swojej pierwszej wypowiedzi nazwałeś pis socjalistami co jest zwyczajną nieprawda i wyjaśniłam to wyżej.
Twoja pierwsza wypowiedz byla dość niezrozumiała i inaczej wyglądała w odbiorze niż ta tutaj.