Wpis z mikrobloga

@gracilis: A gdzie wypadasz?

Ja zawinąłem się z tego gównianego kraju 10 lat temu. Nie było łatwo, ale uważam to za jedną z moich najlepszych decyzji życiowych. Szczególnie teraz, gdy wdzę, jak ścierwa rozwalają ten kraj. I nie pisze tu tylko i PiS.
  • Odpowiedz
@gracilis: Australia mega, ale tam musisz mieć konkretny fach pod ich zapotrzebowanie, jakie ogłaszają na liście rządowej odnośnie zawodów do tego angielski na wysokim poziomie. Jak masz to i to... to tylko spierdzielać stąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gracilis: Boże jak ty to pięknie napisałeś. Aż łezka mi się w oku zakręciła. Ale sama prawda p0loki takie są. To niczego innego nie jest wina tylko cały ten kraj tak wyglądaj i działa bo ludzie na to pozwalają bo sami tacy są. Daj znać gdzie się osiedlisz bo sam chętnie wyemigruje z rodziną, bo mam dość płacenia na ten chlew.
  • Odpowiedz
@gracilis: Zgadzam się w 100%. Ja już robię przymiarki wewnątrz mojej firmy do wysłania mnie do Niemiec.

Dla mnie jeszcze takim ważnym aspektem jest szkolnictwo. Chciałbym, żeby moje dzieci chodziły do normalnej szkoły (bez 10h religii) i potem poszły na studia gdzieś na prawdziwy uniwersystet a nie jakiś polski skansen który jest zajebisty tylko dlatego, że jest założony przez króla Januszosława Światłego w 1140 roku przed nasza erą i może
  • Odpowiedz