Wpis z mikrobloga

@kolotego: Przecież wszyscy wiedzieli, że od stycznia VAT rośnie, a nikt nie wiedział, że 31 grudnia zrobią taki manewr. I co, były kolejki przed Sylwestrem? XD
  • Odpowiedz
@slapdash: no może ciebie nie, ale przecież to nie trzeba być jakoś specjalnie inteligentnym żeby wiedzieć co by się działo w mediach i ogólnie jak by się wypowiadano o firmie jak by w jednym miesiącu obniżono cenę, a potem by znowu wróciła....ja nie wiem kogo oszukujesz że by tak nie było ?
jeśli teraz ludzie tak reagują, to reakcje po takim manewrze jakiego chcesz można sobie tylko wyobrazić...
  • Odpowiedz
@mickpl: najbardziej mnie wpienia ten argument "A bom jak wemgry obniżyły cenem to zabrakłom!! Ciam ciam!!"

Szkoda, że debile zapominają wspomnieć, że ich wielki przyjaciel i wzór do naśladowania Orbran wprowadził limit cen poniżej kosztów produkcji, więc naturalne, że stacją przestało się to opłacać i przestano eksportować paliwo na Węgry po to by potem sprzedawać je ze stratą.

Druga najlepsza rzecz, że jeden idiota od monopolistycznego biznesu centralnie sterowanego powołuje
  • Odpowiedz
państwowy monopol realizuje partyjną politykę, powinni wrócić do nazwy CPN.

@przeciwko78: nie może bo mamy odgórnie narzucone prawo unijne które nakazuje aby spółki tego typu były publicznie notowane na giełdzie, wiec mamy takie twory jak Orlen które są publiczne tylko dlatego że muszą być a są zarządzane przez rząd realnie i robią co robią.....
a jak mi p----------z tekstem o tym że rząd nie powinien mieć takich spółek pod ręką
  • Odpowiedz
co ludzie by zrobili jak by cena paliwa spadła o 1pln w dół i by wiedzieli że za tydzień wzrośnie przez vat? przecież to normalne że firmy by nabrały tyle ile mogą

@Potezny_PiSowski_Inwestor: Ani firmy, ani stacje (to też firmy) nie brałyby nic na zapas przez rosnący VAT, bo tylko konsumenci płacą VAT - firmy w całości go odliczają (jeśli samochodu używają także do celów prywatnych to tylko połowę VAT
  • Odpowiedz