Aktywne Wpisy
szachmat1488 +19
Zastanawia mnie czy gdyby u władzy była ekipa Tuska to czy Ukraina by wciąż walczyła? każdy pamięta, że to my rozwiązaliśmy ten worek ze sprzętem bo inne kraje nawet bały sie pomyśleć aby wysyłać broń na Ukrainę ( a najbardziej Niemcy) to że Donald Tusk biegał i biega na berlińskiej smyczy to też żadna tajemnica, dlatego śmiem twierdzić, że gdyby to Platforma była u władzy nie odważyliby się posłać ani jednego czołgu
JanLaguna +129
Chiny coraz bliżej udzielenia Rosji wsparcia wojskowego. Amerykanie rozważają ujawnienie danych wywiadu
Uzupełnienie do mojego poprzedniego wpisu.
Amerykanie rozważają upublicznianie danych wywiadu, na podstawie których doszli do wniosku, że Pekin jest coraz bliżej podjęcia decyzji o udzieleniu Rosji wsparcia wojskowego.
Zgodnie z zapowiedziami szef chińskiej dyplomacji, Wang Yi, odwiedził Moskwę. Rozmawiał z Ławrowem, Putinem oraz Patruszewem. Oficjalne komunikaty były bardzo enigmatyczne. Jednak Amerykanie uważają, że dyskutowano na temat chińskiej pomocy dla Rosji
Uzupełnienie do mojego poprzedniego wpisu.
Amerykanie rozważają upublicznianie danych wywiadu, na podstawie których doszli do wniosku, że Pekin jest coraz bliżej podjęcia decyzji o udzieleniu Rosji wsparcia wojskowego.
Zgodnie z zapowiedziami szef chińskiej dyplomacji, Wang Yi, odwiedził Moskwę. Rozmawiał z Ławrowem, Putinem oraz Patruszewem. Oficjalne komunikaty były bardzo enigmatyczne. Jednak Amerykanie uważają, że dyskutowano na temat chińskiej pomocy dla Rosji
Wystarczy im rzucić - pieniądz cyfrowy bad, kilka losowych argumentów i łykają po same jajca to co im powie losowy typ z Twittera/Mastodonta/Innego dziwnego portalu i będą bronić argumentów z czapy, kiedy ich jedyna wiedza na temat bankowości i finansów jest z Salon24 i głównej Wykopu xDDD
A bronienie żetona z orzełkiem, który jest pod kontrolą "specjalisty" Glapińskiego to już w ogóle głowa mała xD Przed wyborami stężenie PiSowców będzie tutaj niekontrolowane
#bekazwykopkow #holownia #bekazszurow #polityka
@Ama-gi: Bo? Jestem ciekaw argumentów przeciwników xD
Ale mam nadzieję, że płacisz tylko gotówką, bo jak nie to wieje hipokryzją
@Pesa_elf: Ale wiesz, że twoich pieniędzy twój bank nie ma w wielkim skarbcu za ladą? Jakby tak było, nie musiałbyś specjalnie dzwonić do placówki banku żeby wypłacić więcej niż 10k złotych
Ja po prostu jestem ciekaw argumentów przeciwnej strony, czym magiczny pieniądz wirtualny różni się od obecnego systemu walutowego gdzie bank nie posiada realnych banknotów w
@Pesa_elf: xD i w takim razie jaka jest różnica między obecnym systemem? Jak zablokują ci konto to możesz pomrugać oczkami do pani za ladą i ci wypłaci?
@Mistrszzz: Ale jaka suwerenność xD Przecież nie możesz sobie stworzyć żetonika z orzełkiem na prasie w domu. Jaką suwerenność jako obywatelowi, daje ci żeton z orzełkiem?
@Ama-gi: Równie dobrze mogę napisać - ciekaw jestem jak kupisz coś jak ktoś ci ukradnie portfel? Albo banknot ci się podrze?
Wiesz ile razy zdarzyło mi się, że akurat była awaria i nie mogłem absolutnie niczym poza gotówką zapłacić? Raz w życiu. Dokładnie 7 lat temu, pamiętam to dokładnie, bo było to po nowym roku xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Pesa_elf: Oho, braknie argumentów i równia pochyła się zaczyna... xD
A CO JAK MURZYN PIERDNIE W USA... WTEDY POLSKA BĘDZIE MUSIAŁA PŁACIĆ REPARACJE???
Ja po prostu widzę, że sensownych argumentów nikt nie ma. Skarbówka i kapitan rząd wiedzą dokładnie czy walisz konia czy ruchasz kołdrę, ale daje takim jak ty pseudopoczucie bezpieczeństwa i myślenia, że są ponad system i walą system w dupę, bo wypłacają
Komentarz usunięty przez moderatora
Pieniądz cyfrowy jest bad, bo kontrolę nad twoim kontem mogą przejąć narodowi czempioni tacy jak glapcio czy zero.
@Ama-gi: Ja chciałbym płacić za produkty kruszcem, ale nie mogę, chlip chlip, nikt nie przyjmie mojego złota :C Złe państwo i złe banki centralne chcą mnie pozbawić możliwości wyboru :C
- Właśnie tak brzmią te argumenty. Narzekanie na to, że nie możesz dorożką wjechać na autostradę
@Pesa_elf:
@Ama-gi: Taka sama jak płatność blikiem.
@Pesa_elf: I potrzebowali do tego cyfrowego pieniądza? Nie potrzebowali
@merciless85: Nadal to ten sam argument xD Jeżeli myślisz, że masz 100% kontrolę nad swoją gotówką to podziwiam takie przemyślenia. Dlaczego obecnie kapitan Sasin nie może przyjść i powiedzieć, żeby ci zabrać gotówkę z konta, a przy pieniądzu cyfrowym może to zrobić?
Komentarz usunięty przez autora
@Pesa_elf: Możesz założyć konto na inną osobę, otrzymywać datki itd. W dodatku to i tak jest jeden przykład i bardzo marginalny. A ja podam inny przykład, dużo bardziej realny i dotyczący także Polski chociaż był akurat w tym przypadku rozdmuchany.
Mianowicie kolejki do bankomatów i brak gotówki. Brak gotówki w bankomatach w krajach gdzie nastąpiło tąpnięcie
#changemymind
Nie myśle.
To już się wydarzyło nie tak całkiem dawno w kraju należącym do UE, w strefie euro xD
@niochland: no, tak samo prawa też sobie nie możesz sam ustanowić a jednak możliwość stanowienia prawa świadczy o suwerenności
@Ama-gi: jak sobie PiS przegłosowuje ustawę o tym że urzędnicy z nadania PiSu mimo wyroków skazujących wcale prawa nie złamali to jest wspaniale i demokracja i nie ma co się przejmować. Żyje się dalej.
Powiązanie kart sim z PESEL i możliwość śledzenia obywateli 24h? E, tam smartfony fajne, żyje się dalej.
Ale jak jakiś koleś co nie
@niochland: Bo w obecnym systemie jak wyczujesz, że coś się święci to sobie kasę wypłacisz z konta a przy pełnej cyfryzacji powodzenia.
Bo jak przyjdzie co do czego to zapewne tylko gotówka którą posiadasz w domu w skarpecie czy ukrytą na strychu będzie należała do ciebie ;)
Dlatego jestem kategorycznie przeciwny takim rozwiązaniom, bo swoim zachowaniem tacy ludzie jak ty potwierdzają obawy.
Żałosny jesteś typie.
Komentarz usunięty przez autora
@niochland: Różni się tym, że jak Ci zablokują konto to