Wpis z mikrobloga

Mój wirtualno-latający rok zakończyłem w Łodzi...( ͡° ͜ʖ ͡°) co za miejsce, nie do życia, ale szanuje za proste i fajne podejście i CAVOK przy podejściu z widocznością do pasa 07. Mam nadzieję, że po nowym roku HA-LPT będzie stał w całości na Łódzkim lotnisku.
#heheszki #msfs #symulatory #wizzva #vatsim
przodowyryl - Mój wirtualno-latający rok zakończyłem w Łodzi...( ͡° ͜ʖ ͡°) co za miej...

źródło: comment_1672428877ELnrO0LhjT3Irvn2eQu9T1.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdyby nie to ze ma z-----y vnav to fenixa bym nie wzial

@przodowyryl: A32NX w ogóle nie miał vnav zaimplementowanego. Od dawna jednak jest on już dostępny, dodany został jakoś w marcu tego roku.

@A330: Zainstaluj to https://flybywiresim.com/a32nx/. Jest to darmowy A320neo tworzony przez społeczność. Coś jak zibo w #xplane z tą różnicą, że A32NX jest w pełni otwartoźródłowym projektem wydanym na GNU GPL, a
  • Odpowiedz
@A330: A32NX jest jeszcze trochę wybrakowany, ale spokojnie można nim latać. Zespół FBW odpowiedzialny za ten samolot go cały czas rozwija, pracują też nad darmowym A380. Spokojnie nadaje się nawet do latania na vatsim. Na pewno jest już lepszy niż A320 od Aerosoftu, które były dostępne w P3D.

A jak chcesz high-end w kwestii addonów to nie znajdziesz nic lepszego niż A320 od Fenix.
  • Odpowiedz
@A330: 737 od pmdg jest lepszy od FBW. Nie dlatego, że FBW jest słabe tylko z powodu tego, że 737 jest skończonym produktem, a FBW jest cały czas work-in-progress.
I FBW ma taką wadę, że na ich discordzie nikt nie będzie cię zmuszał cię do podpisywania się imieniem i nazwiskiem pod każdym postem tak jak na forum PMDG ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A jeżeli chcesz porównania
  • Odpowiedz
@A330: weź tylko pod uwagę, że Fenix ma duże wymagania sprzętowe, jeżeli siedzisz w dolnych granicach wymagań MSFS to nie polecam kupowania Fenixa, bo możesz mieć problemy z klatkami.

Ale jeżeli nie masz problemów z wydajnością, to nie będziesz mieć powodów do narzekań. Fenix to obecnie najlepszy addon do latania do IFR w MSFS. Pod względem jakości wykonania jedynym jego konkurentem są A320 od MalwareLabs ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz