Aktywne Wpisy
credenss +598
#zwiazki
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Tomek3322 +460
Ten człowiek powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany, dzięki niemu w skali kraju zaoszczędzono ileś miliardów PLN na zapewne i tak spartolonej robocie, a wielu ludzi odkryło że ta budowlanka to żadna religia/czarna magia, tylko kwestia nauki.
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Musze znaleść przepis. Jak dawniej po świniobiciu przyrzadzano szynkę do wędzenia?
Szynka była:
- soczysta,
- nie zmieniała koloru,
- lądowała w wędzarni do kilkunastu godzin po świniobiciu
- można ja było długo przechowywać nawet poza lodowką.
Glowna rola azotynu potasu zawartego w peklosoli jest zabezpieczenie miesa przed rozwojem bakterii, utrwalenie koloru jest "efektem
(。◕‿‿◕。)
@radoskor3: oczywiscie, ze jest mnostwo, nikt tego nie neguje, ale co to ma do rzeczy? Powielasz nieprawdziwe informacje na temat szkodliwosci wyrobow peklowanych a teraz dokladasz do tego jeszcze dym ( ͡° ͜ʖ ͡°) daj ludziom cieszyc sie z tego co jedza, bo w wedlinach nie ma niczego co ich zabije albo zaszkodzi a przedstawiasz to tak, jakbys mowil o
Bez komentarza Jeżeli chodzi o jakieś, jak to mówisz drobnoustroje, to pewnie sporo ginie w solance o wysokim stężeniu, a reszta nie przy wędzeniu, tylko przy odparzaniu... Nie ośmieszaj się...
Wędzonka to nie kapusta kwaszona.
@Prusti lubię wędzonki ale staram się ludzi nakierowywać na mięsa pieczone bo to jest dużo większe pole do popisu, przepis na wędzonki nie ma co ukrywać, ale
@szybki69: mysle, ze nalezy skonczyc dyskusje z tym panem, on wie swoje i zyje w swoim swiecie