Wpis z mikrobloga

Czy jest obecnie sens kupować Switcha czy lepiej inną konsole albo Steam Decka? Podobno to najsłabsza konsola a o ile koszt jest ok to gierki wydają się kosztować majątek. Słyszałem że można przerobić to wtedy cena jest już przyjemna ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ma ktoś i poleca?

#switch #nintendoswitch #konsole #gry #nintendo
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Erebiasz: jeżeli przenośna to steam deck a jak stacjonarna to xsx lub ps5 według gustu lub znajomych z którymi mógłbyś grać i pożyczać sobie gry. Na steam decku możesz grać w gry Nintendo oczywiście jeżeli kupisz sobie oryginał by odpalać kopie zapasowe na emulatorze ( ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:) bo prz ciez jak ja brzydzisz się piractwem
  • Odpowiedz
@Erebiasz: @Kryspin013: Czemu często pada argument z tymi "gierkami od nintendo". Sam posiadałem switcha zmieniłem niedawno na steam decka i dalej mogę grać w gry ze switcha dzięki emulatorowi. Nawet powiem więcej, mogę ograć na luzie takie mario galaxy 2 czy zelde wind waker których na switch nie dało rady.
  • Odpowiedz
@Erebiasz: zdecydowanie inną konsolę/GabeBoya. Kupiliśmy z niebieskim Switcha jakieś 2 lata temu i po ograniu kilku części Legend of Zelda i Animal Crossing konsola zbiera kurz w szafce, włączamy ją raz na miesiąc, żeby sprawdzić promocje na indyki w eshopie. Nie pamiętam, kiedy coś na niej ogrywaliśmy ostatnim razem. Porty z innych platform są zrobione po łebkach, analogi w joyconach niezbyt wytrzymałe, a sama konsola mało wydajna, więc jeśli chcesz
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie, ale jakby ktoś chciał mieć czyste sumienie to może po prostu kupić grę i położyć na półce, dumpowanie wydaje mi się zbędne.

Zresztą temat piractwa to jest w ogóle dziwne zagadnienie, już nie raz kupiłem grę w pudełku przeszedłem i sprzedałem w tej samej cenie, jakbym pobrał to pewnie wyszło by na to samo.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie, ale jakby ktoś chciał mieć czyste sumienie to może po prostu kupić grę i położyć na półce, dumpowanie wydaje mi się zbędne.

@Medonix: pośrednio bo prawnie to jest nielegalne i tylko zrobienie własnego dumpa samodzielnie jest legalne. Druga sprawa to w przypadku gier na 3DS, DS i wszystkie GB różne gry miały czasami nawet po kilka wersji. Jaką masz pewność, że gra którą pobierzesz jest w
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie no nie cudujmy, normlanie kupuję grę i tyle, a nie będę prawa analizował żeby sobie pograć XD

No ale jak ktoś serio ma takie podejście, że musi mieć wszystko na tip top jak w podręczniku to wtedy zgoda niech kupi po prostu switcha, nie zmienia to faktu że Deck odpali wszystko z każdej możliwej konsoli nintendo i to tylko użytkownik decyduje jak bardzo prawy chce być w kwestii
  • Odpowiedz
Zresztą temat piractwa to jest w ogóle dziwne zagadnienie, już nie raz kupiłem grę w pudełku przeszedłem i sprzedałem w tej samej cenie, jakbym pobrał to pewnie wyszło by na to samo.

@Medonix: Dla ciebie może i tak, ale nie dla producenta xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Erebiasz: zależy tak naprawdę co lubisz i czy rzeczywiście będziesz grać przenośnie. Switch to specyficzne gry, Mario, Zelda, etc. Jeśli lubisz te klimaty, no to to jedyna słuszna opcja.
Jeśli masz PC zdolnego do grania to Steam Deck będzie fajnym uzupełnieniem do grania zawsze i wszędzie. Jeśli nie masz i raczej nie będziesz grać w ruchu, to komp w tej cenie będzie lepszym wyjściem. Jeśli chcesz tylko grać, to Xbox
  • Odpowiedz
@Celinka95: mówię właśnie o producencie, nic na mnie nie zarobił, ale nie chce mi się wdawać w inny temat. Mogę się zgodzić że fer jest jak się grę kupi gdy się ogrywa na emulatorze, ale bawienie się w jakieś dumpowanie aby w 100% było zgodnie z prawem to już dla mnie przesada.
  • Odpowiedz
  • 1
@Erebiasz kilka dni temu kupiłem.. głównie do jrpgow, strategiczno taktycznych itp i 90% czasu to będzie granie w łóżku i pociagach..
Dlaczego nie steamdeck? To jest że 3 razy większe od switcha, jak klawiatura, a jeszcze dodaj do tego pokrowiec i trzeba większy plecak zabrać.. czasy baterii też pozostawiają sporo do życzenia, więc jego przenośność to raczej z pokoju do pokoju albo jak gdzieś jedziesz samochodem.
Steamdeck to zwyczajnie pc, nie
  • Odpowiedz
@yeloneck: No co kto lubi, ale podłączasz pady i grasz z laską albo znajomymi. Wiadomo, że xboxie możesz np sega all stars racing uruchomić czy jakieś inne :)
  • Odpowiedz