Wpis z mikrobloga

Jeśli rzeczywiście w ZS szukają resztek biologicznych IW, to pozostaje pytanie, jak rozpłynęła się w okolicy Parku Reagana? Dominuje przeświadczenie, że wsiadła do samochodu znajomego. Rzeczywiście musiała opuścić ten teren samochodem, ale równie dobrze mogła wsiąść dobrowolnie do radiowozu. Czy ktoś kojarzy jak skończył się wątek z radiowozem widzianym na monitoringu w Jelitkowie? Gdzieś doczytałem, że funkcjonariusze byli przesłuchiwani kilka lat (?) po tych wydarzeniach. Czy ktoś wie, czy ich zeznania wniosły coś do sprawy?
#iwonawieczorek
  • 10
@kocham-pati-3: Taa, czytałem to. Czytałem też o zeznaniach jakiejś dziewczyny, która kupowała na plaży papierosy i tez ich widziała. Problem w tym, że nikt nie ma pewności, że widzieli IW. O tej porze kręci się już dużo ludzi. Zobacz 4:11 w poniższym nagraniu. Czy to nie jest para - młoda dziewczyna, starszy facet? A to tylko kilka sekund po przejściu IW.
@melon_musk: Dzień dobry!
Stawia pan pytanie, jak rozpłynęła się w okolicy Parku Reagana?
To akurat byłoby bardzo proste. Zanieść ją plażą do ZS. Poza zasięgiem wszystkich kamer. Dwóch silnych mężczyzn mogłoby złapać nieprzytomną, drobną dziewczynę za ręce i prowadzić jak nietrzeźwą osobę.
Bo to ze sie wydawalo ze skreca to mogla kogos omijac

@zbrodnia_i_kawa: to napisałem wyżej. Mijała 2 dziadków z 5:30 powyższego filmu. Poza tym była już na wysokości zejścia, a odwróciła tylko głowę w tym kierunku, a nie całe ciało.