Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie od początkującego. Jak poznać czy itemek jest coś wart (i czy występują bardziej wartościowe itemki na niższych levelach) i czy opłaca się używać Scroll of wisdom na lepszych itemkach (żółte, czerwone) zanim sie je sprzeda?
#pathofexile #poe
  • 3
  • Odpowiedz
@tomeczek: Wnioskując z Twojego pytania wnoszę, że jeszcze przemierzasz akty, więc najlepiej jak potrafię i upraszczając tonę rzeczy, a sporo pomijając;
Prawda jest taka, że 99% uniqe itemów w poe, to badziew do przemielenia u vendora. A większość z tego 1% wypada w end game z bossów, encouterów, "dungów" itp. także ten... ale wszystkie itemy i ich "wartość" jesteś w stanie oszacować przy pomocy https://github.com/SnosMe/awakened-poe-trade <---- "nakładka" która jest zintegrowana z
  • Odpowiedz
@tomeczek: Nie ma za co... generalnie to wierzchołek tej gigantycznej góry, ale... jest ona tego warta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jako ficzer mogę powiedzieć, że tak jak ja zaczynałem te ponad 3 lata temu, to ta gra wyglądała zupełnie inaczej i IMO była sporo trudniejsza... już nawet nie chodzi o to, że akty, które przechodziłem 2 tygodnie ( a teraz robię w ~6 godzin na świeżo ),
  • Odpowiedz