Wpis z mikrobloga

@Seraphiel Tja, ale przecież można mieć i kasę z prowizji i z reklam. I jeszcze kutasiarze nie dają wypłacić jednorazowo więcej niż 800 zł. Więc jak potrzebujesz więcej to płacisz prowizję kilka razy.
  • Odpowiedz
  • 0
@FACTIS Orlen w Poznaniu na Krzywoustego też ma reklamy na dystrybutorach, tankowane paliwo pokazuje w prawym górnym rogu, reszta ekranu to reklamy.
  • Odpowiedz
  • 1
@keeper772 dokładnie, sam wczoraj tankowałem na Orlenie w Poznaniu na którym byłem pierwszy raz i dość mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem reklamy na ekranie, a cenę/ilość paliwa małe w prawym górnym rogu ekranu.
  • Odpowiedz
@FACTIS: w USA czasem lecą też reklamy gdy się dzwoni na jakąś infolinię. Nagle zaczyna człowiek tęsknić za w---------ą muzyczką znaną z Polski xD
  • Odpowiedz
@FACTIS to samo jest np. na polskiej stacji Uniwar na A1 węzeł Gorzyce przy granicy z Czechami. Jak tam ostatnio tankowałem to musiałem całą reklamę Red Bulla obejrzeć (z dźwiękiem).
  • Odpowiedz
@FACTIS: Bezsensu, wkładasz pistol do baku, leci blokada i leje się samo do pełna, a na dystrybutor się nie patrzy. No chyba, że ktoś tankuje za przysłowiowe 100 zł to wtedy jest gorzej
  • Odpowiedz
@glupiekonto: @furcio:
Da się kupić bo muszą gdzieś tankować ciężarówki, ale w USA diesel w osobówkach jest niepopularny po tym jak GM w latach 80. wypuścił diesla V8 gdzie masowo urywały się szpilki od głowicy. Potem to poprawili, ale nikt już go nie chciał kupować i ludzie się ogólnie zrazili do diesli. A jak kilkanaście lat temu Amerykanie zaczęli się znowu powoli przekonywać to z kolei sytuację popsuła
  • Odpowiedz
@FACTIS: @Wedarn: 12 litrów za 41,5zł to jakieś 3,45zł za litr, za taką cenę to ludzie w Polsce mogliby stać godzinami i oglądać reklamy na dystrybutorze XD

@BadaczCzosnekElementarnych: Plus policz to ze w USA zarabia sie prawie 1:1 co w Polsce tylko u nich w USD a u nas w Biedaorzełku xD

No ale na wykopie poczytasz ze USA juz upada i ze to kraj III
  • Odpowiedz
@Celinka95: Poczytaj o RON, MON i tym co się w USA stosuje. Nawet w Twoim linku piszą, że amerykanie podają rating liczony jako (MON+RON)/2. W EU podaje się sam RON. Dokładne wyniki przeliczenia zależą od parametrów paliwa, ale z reguły premium fuel (93) to odpowiednik naszego 98. Dodatkowych źródeł i przeliczeń na to znajdziesz całe mnóstwo, tu pierwsze z brzegu:
- https://www.goapr.com/support/fuel_guide/
- http://www.pencilgeek.org/2009/05/octane-rating-conversions.html
GaiusBaltar - @Celinka95: Poczytaj o RON, MON i tym co się w USA stosuje. Nawet w Two...

źródło: comment_1672007946dBVrzgtRalRDQspc0EUKZF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz