Aktywne Wpisy

Koksixk +46
W sumie to nie wiem skąd ten najazd na polki pod względem wyglądu. Może ja jestem dziwny, ale mi się tylko Słowianki podobają. Ruskie panny też są spoko, ale no tam jest mentalnosc jaka jest, na Ukrainie nie lepiej xD, także chłopaki myślę, że zamiast cały czas cisnąć p0lkk to powinniśmy jednak docenić te środkowoeuropejskie walory

Apaturia +25
Kurczę, rano wychodzę z mieszkania i widzę, że ktoś zakleił mi z zewnątrz wizjer w drzwiach i to nie tak na pół gwizdka, tylko solidnie, kilkoma kawałkami przylepca. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, nie słyszałam też, żeby sąsiedzi wspominali o czymś podobnym. Złodzieje robią przedświąteczny rekonesans czy jak? :/
#bezpieczenstwo #swieta
#bezpieczenstwo #swieta
źródło: 22.12
Pobierz

Ma ktoś pomysł co sprawdzić, co gdzie uaktywnić.
Odpal jako root i zobacz
Solution: np.ubuntu na VM, przekierowanie usb do VM, wszystko k---a działa.
Dlaczego na winddowsie to musi być zawsze takie zagmatwane?
Tak jak @macgar wspomniał dopisz swojego usera do grupy w jakiej się pojawia urządzenie usb i gitarra. Albo odpal ide z roota
@macgar: zainstaluj normalnie z repozytorium. Na windowsie też wydziwiasz z jakimiś systemami dystrybucji oprogramowania? Czy ściągasz instalator i "ok ok ok ok ok finish"?
Z wpiętym pojawi ci się urządzenie np /dev/ttyUSB0, zrób ls -la dev/ttyS0 i pewnie będzie użytkownik root a grupa hmm dialup albo coś w tym stylu. Dodaj swojego usera do tej grupy i się wyloguj/zaloguj.
źródło: comment_1671833578Ayk2OcxwWpew0vOottGaEj.jpg
PobierzJak najbardziej wywalenie brltty pomaga.