Aktywne Wpisy
ataeB +9
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +137
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Brzytwosterek (Thaumastura cora) - gatunek ptaka z monotypowego rodzaju Thaumastura w plemieniu Mellisugini z podrodziny kolibrów (Trochilinae) w rodzinie kolibrowatych (Trochilidae). Występuje w Chile, Ekwadorze i Peru. Jego obecność w Ekwadorze jest stosunkowo nowa; pierwsza obserwacja miała miejsce na początku XXI wieku, ponadto rozszerza swój zasięg w Chile, gdzie po raz pierwszy odnotowano go w 1971 r. Zasiedla suchą strefę przybrzeżną z rzadką krzewiastą roślinnością. Jest również obecny na polach uprawnych w ogrodach i sadach. Żeruje na nektarze z różnych roślin kwiatowych, zarówno rodzimych, jak i wprowadzonych, takich jak eukaliptus. Zwykle posila się, unosząc się w powietrzu, ale czasami przyczepia się do kwiatu. Niekiedy łapie też małe owady, chwytając je w locie.
#zwierzeta #ptaki #zwierzaczki
fot. Josh Vandermeulen
fot. Tamara Catalán Bermudez
fot. MatiasG
fot. David F. Belmonte
fot. María de la Luz Vial
fot. joaquin garcia
fot. Sue Bishop
fot. Daniel Sziklai
fot. María de la Luz Vial
fot. Fabrice Schmitt
fot. Russell Scott
fot. Robinson Palma
I odpoczynku też wam życzę, także od świąt i ich "atmosfery"
https://www.youtube.com/watch?v=b7-3O8gl8-E
Wesołych świąt Mirek, nie nastawiaj się tak na święta (。◕‿‿◕。)