Aktywne Wpisy
Adolf_hit_her +267
#rozowepaski #niebieskiepaski w pytanie na śniadanie panie mówią, że w straży granicznej są traktowane tak samo jak mężczyźni.
Zapomniały chyba jak miały testy sprawnościowe to na ocenę 3 trzeba
1) Uginanie i prostowanie ramion w podporze leżąc przodem
mężczyźni: 25 kobiety: 14
2) Bieg koperta
Zapomniały chyba jak miały testy sprawnościowe to na ocenę 3 trzeba
1) Uginanie i prostowanie ramion w podporze leżąc przodem
mężczyźni: 25 kobiety: 14
2) Bieg koperta
źródło: Screenshot-2025-05-16-10-31-39-22-e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc
Pobierz
kluha666 +87
Część wykopków mi odradzała kupno tego laptopa, ale nie słuchałem ich i zrobiłem tak jak czułem. I co się okazało? To był strzał w dziesiątkę. Gram dużo częściej i dużo więcej. Do tego samo granie sprawia mi większą radość niż na Steam Decku. Laptop wyposażony w Ryzen 5 4600H i RTX2060. Wiem, że nie jest to wysoka półka, ale mi jak najbardziej odpowiada. Jestem strasznie szczęśliwy. Do tego objawy negatywne schizofrenii, tak
źródło: 1000009624
Pobierz

- Daily: scum master po kolei wywołuje imiona
- Demo: nikt nie chce tego robić, a jak już robi to pokazują jakieś terminale albo odpalane testy xD
- Retro: podejmujemy jakieś action pointy, nikt nad nimi potem nie pracuje
- Estymaty: głosowanie na czacie, ktoś daje 1SP, ktoś daje 5SP: "Dobra, może być 5"
W skrócie to tworzymy sobie sami problemy, żeby potem zatrudnić ludzi, którzy te problemy będą "rozwiązywać". Śmiech na sali.
#programowanie #programista15k #scrum
@sudety: Przerabiałem to już setki razy, jak ludzie nie są przekonani do estymat to nie ma
@zibizz1: Zgadzam się. Liczbę podałem może z tyłka, bo w poprzedniej robocie po prostu mieliścmy jeszcze functional architektów (2) i głównego manadżera (byliśmy jedynym zespołem w Polsce robiącym dane zadania). Oni akurat nie przeszkadzali w
@archvile: Bo scrum się sprawdza tam gdzie zadania są proste i wszyscy wszystko wiedzą. Ja doceniam znaczenie daily, bo
Często w scrumie miałem tak że albo zostawały taski z poprzedniego sprintu albo się kończyły i co wtedy? Przecież sprint ma być self
@archvile: sam nie, ale jeśli wszyscy są na nie to istnieje cień szansy
wiadomo że zasoby ludzkie chciały by pracować w swoim tempie, ale jak komuś płacą to pierwsze pytania ile to kosztuje, czemu tak drogo, i kiedy to będzie zrobione. A nie że możesz sobie Pan robić swoim tempem jak panu płace za zrobienie np
źródło: comment_1671544244VrlFAPr2cItnF57Uxbjqtu.jpg
Pobierz@archvile: PO swoją drogą, ale skoro zespół wykonuje zadania, to nie mogą być one planowane po za nim. Dlatego właśnie odbywa się refinement i estymacje. Pierwsze, żeby zespół zapoznał się z zadaniami i ew.
Pracowałem w scrumie, scrumbanie, pracowałem w yolo development i innych. Ale szczerze powiedziawszy to najlepsza praca była w momencie, gdy mamy jakiś odgórnie narzucony cel, a następnie seniorzy danego
źródło: comment_1671550605lZ7BFJF40KwEaAW7DFgs09.jpg
Pobierz@archvile: brzmi jak socjalizm