Wpis z mikrobloga

Nigdy nie kupię dziecku gamepass. Niech gra będzie nagrodą, a gamepass opłacany miesiąc w miesiąc staje obowiązkiem rodzica, dziecko nawet nie dostrzega, że coś dostaje.

Może gadam jak boomer, ale sam jako gracz bym tego nie chciał. Co to za przyjemność posiadać wszystkie gry? Przyjemnością jest na coś na to oczekiwać, zbierać i to osiągnąć, zdobyć.

#niepopularnaopinia #xbox #gry #pcmasterrace
  • 33
@L3gion:

To jak z kobietą. Możesz ją przelecieć w kiblu na dyskotece, ale nie zainwestujesz w nią głębszych uczuć. To samo z gamepass.

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: Gra nie jest od tego żeby inwestować w nią głębsze uczucia xD chyba ze to twoja jedyna rozrywka to wtedy tak ;) ale normalni ludzie maja wiele innych przyjemności w życiu jak nowe auto fajne wakacje czy realne osiągnięcia, nawet dobry stek w fajnym towarzystwie >
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: uja prawda, byłem negatywnie nastawiony do gamepassa ale dzięki niemu mogłem bez limitów czasowych posprawdzać sporo gier, większośc mi nie podeszła, niektóre są strasznie zbugowane, to dobry sposób żeby sprawdzić czy gra jest warta kupna, a jak wyjdzie z gamepassa to można wtedy kupić. A i netflix to to samo
Nie doceniasz gry, za którą nie zapłaciłeś

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: Tu się zgodzę. Często się takich gier nawet nie kończy tylko zaczyna następne.

Chodzi o świadomości posiadania w kolekcji drogiego tytułu. Gamepass ci tego nie da, bo byle biedak ma takie same gry jak Ty. Gdzie tu poczucie wyróżnienia?

Gra jako przedmiot kolekcjonerski to relikt epoki która skończyłą się kilka lat po popularyzacji steama. Po co na siłę wpajać dziecku taki anachronizm?

Graj
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: tak, brzmisz jak boomer i to chore. Kiedyś to było. Gówno było, nic nie było. Ja akurat bym chciał dać dziecku wszystko, jeśli dostaje konsole to ma być dla niego zabawka więc niech na dostęp do gier, a nie niby coś ma, ale może jedynie powąchać

Kiedyś gralo się w to co było pdo ręką i super woo, #!$%@? wow. Grałeś bo trochę musiałeś, a teraz? Nie siada ci jedną
Chodzi o świadomości posiadania w kolekcji drogiego tytułu. Gamepass ci tego nie da, bo byle biedak ma takie same gry jak Ty.

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: to tylko gry, a nie Świety Grall. Rozrywka dla mas, sposób na przyjemną godzinkę relaksu i nic więcej. Na UJ to kolekcjonować, to tak jakby nie wyrzucać papierków/folijek po chipsach i batonikach by je lepiej docenić....