Aktywne Wpisy
bylem_zielonko +136
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
saji +58
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
Chciałbym zrobić tacie prezent na święta - kojarzy ktoś jakiś zestaw badań profilaktycznych, które warto polecić dla mężczyzny po 50-tce?
Widzę masę różnych reklam na googlu ale żadne nie budzi jakoś specjalnie zaufania a kompletnie sie na tym nie znam.
#badania #lekarz #swieta #prezent #tatacontent
Jq bym brał "Świadomy meżczyzna" z medicover.
"Kompleksowy Przegląd Zdrowia dla mężczyzn wykonywany w Medicover. Pakiet badań zawiera USG, EKG, badania krwi i moczu." Masz ocene morfologii krwi, nerek wątroby, + usg jamy brzusznej co tam we flakach słychać i ekg w spoczynku.
@kosa1410
Z ciekawości przejrzałam - 900zł za badania ktore w zasadzie leżałyby w większości w gestii lekarza rodzinnego (oraz med pracy).
Ale po za ceną dobor badań w miarę sensowny.
Dla tego wieku zaczyna być typowy rak prostaty i wzrasta ryzyko-sercowo naczyniowe.
Po wynikach badań będziesz mu miał pomysł na kolejną okazje - zestaw strzykawek i fiolkę długiego teścia.