Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #bialko #suplementy
Dawno nie kupowałem białka i widzę, że rynek się przetasował.
Do tej pory używałem Ostrovit WPH bez żadnych dodatków, czysty hydrolizat białka serwatkowego.
Niestety kończy mi się i nie ma co kupić w zamian. Mojego Ostrovita chyba wycofali z rynku, bo nie jest nigdzie dostępny... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Czy możecie polecić jakieś białko serwatkowe WPH, bez żadnych dodatków, słodzików, emulgatorów itp?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polski_bonanza: Wiesz ze stopień zhydrolizowania w przeciętnym WPH to zwykle kilka procent? W praktyce równie dobrze możesz zainwestować w przyzwoity koncentrat i nie odczujesz różnicy. Chyba, ze naprawdę ciężko ci się trawi białko serwatkowe, ale to rzadkie przypadki.
  • Odpowiedz
@Blahhblahh: Dzięki za linka i za kod ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jednak tam jest lecytyna sojowa, a wolę czyste białko.

@Damian_TS: Nie wiedziałem. Czy masz jakieś potwierdzenie tej tezy, że zhydrolizowanie wynosi kilka procent? Szukałem trochę na ten temat, ale zwykle opis WPH to marketingowy bełkot.
  • Odpowiedz