Wpis z mikrobloga

Coś mi się obiło o uszy że na nowe konsole są gry działające w 40 FPS, prawda to?
Stoje przed wyborem nowej konsoli XSX vs PS5, oraz telewizorem do grania i filmów. Co do telewizora zastanawiam się czy 60 HZ wystarczy czy brać 120 HZ, podobno tego 40 FPSowe gry wyglądają duże lepiej na tv 120 Hz.
Na pewno nie będę 120 HZ tv brał dla zasady jeśli nie będzie z tego zauważalnych korzyści.

#xbox #xboxseriesx #ps5
#konsole
JuanAntonioGonzalo - Coś mi się obiło o uszy że na nowe konsole są gry działające w 4...

źródło: comment_1670923475ljqmWRxth3wNdfgOofiF8x.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JuanAntonioGonzalo: Nie słyszałem, żeby na XSS producenci wprowadzali tryby powiązane z VRR typu 40 fps przy 120 hz odświeżania matrycy. Na PS5 w exclusivach już jak najbardziej, np w najnowszym ratchecie czy spidermanach.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rbbxx: @JuanAntonioGonzalo: gier w 40fps jest więcej niź dwie. Na pewno plague tale działa na obydwu konsolach w 40fps. Na Sony rachet, GoW, plague tale, last of us remake, może Death Stranding? Nie pamiętam dokładnie. Na necie jest napewno lista gier które można uruchomić w 40fps.

Co do tv - bierz 120hz, vrr, allm. Możesz doczytać czy w tv jeksi włączysz vrr to się nie wyłącza podświetlenie strefowe
  • Odpowiedz
@JuanAntonioGonzalo: Patrzysz czy tv ma HDMI 2.1 i odświeżanie 100 / 120 HZ (oznacza to samo, to tak jak z wypisywaniem 50/60 hz przy tv - inne standardy wyświetlania obrazu PAL/NTSC). Przy tym tv masz HDMI 2.1 i 120hz, jawnie jest wypisana tylko obsługa FreeSync Premium Pro, nie jestem Ci w stanie na 100% powiedzieć, że będzie to równoznaczne obsłudze VRR - doczytaj na necie.
  • Odpowiedz